Mit tegyek ha úgy érzem utánoz?
Van egy hosszabb ideje tartó baráti kapcsolatom.
Ebben úgy érzem tavaj decemberben történt egy törés melynek talán inditója az irigység lehetet.
Igazából a lényeg az hogy nekem van egy stabil kialakúlt érdeklődési köröm énképem, identitásom és önértékelésem.
Ez a barát pedig mintha a identitását a sajátoméból csipegetve próbálná összerakni.
Pl pár hete még lesajnálóan beszélt olyan dolgokról amik az én világomhoz kapcsolódnak most meg pont az érdekli.
Meg ha én kitalálok valamit akkor valamilyen úton módon neki is az kell. Ez már kb több éve jelen lévő momentum de úgy érzem most kezd kicsúcsosodni. Ez főleg a külsőségekben mutatkozik és talan pont ezért zavar ennyire mert ez a leg szembetünőbb, ugyan olyan táska ugya olyan fülbevaló ugyan az a stílus ugyan olyan haj...azert persze vannak saját ötletei is aminek tökre örülök. De nem akarom pl azt hogy követendő példaként tekintsen rám semmilyen módon sem (pár évvel idősebb vagyok nála, és többen mondták hogy talán ez a peldakövetes állhat a háttérbe).
Meg úgy érzem mintha ezzel az egésszel hogy belöllem építkezik rivalizálni is akarna velem
Pl ha én egy dicséretet kaptam az ő jelenlétében akkor ment a flegmázás a részéről.
Mintha szarul esne neki hogy nem ő került 5 másodpercre a figyelem középpontjába.
Borzasztóan frusztrál ez az egész. És úgy erzem hogy ez mérgezi a kapcsolatunkat.
A kérdésem az lenne hogy mit tehetnék?
Hogyan hozhatnám a tudtára finoman és tapintatosan hogy ezt a mentalitást gáznak tartom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!