Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy járjak bulizni, ismerkedn...

Hogy járjak bulizni, ismerkedni, ha nem ihatok alkoholt és a cigaretta sem ajánlott számomra?

Figyelt kérdés

Az absztinenciámnak egészségügyi alapjai vannak.

Nagyon szívesen járnék mindenféle (nem feltétlen komoly) helyekre, de a francnak sincsen kedve állandóan magyarázkodni.

Közben meg állandóan azt olvasom, hogy bármiféle házibuli pia, füveg cigi nélkül max egy kisiskolás teadélután. Hát kösz

2020. máj. 10. 21:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
26%

Barátnőm glutén- és laktózérzékeny, ő csak bort és pálinkát iszik. Viszont a kajával mindig meg volt lőve. Egy másik ismerősöm cukros. Neki se egyszerű, max 1 pohár száraz bort vagy pezsgőt iszik.

Igazából nem elvárás az ivás, de elég szar mikor végignézd ahogy szétcsúszik a társaság, egyre elviselhetetlenebbek, meg amikor azt mondják, hogy valami milyen jó buli volt, te azt inkább egy katasztrófának élted meg. Fiatalabb korban biztos rossz, de ha nem akarsz kifogásokat gyártani jobb ha elmondod, hogy x betegség van, ami miatt nem csapatod szét magad velük, pedig lehet te is megtennéd néha, de ha bedobod a gyeplőt súlyos következményekkel járhat. Persze ezt sokan nem fogják fel, de akkor úgy kell megválogatni a barátokat.

2020. máj. 10. 22:42
 12/19 anonim ***** válasza:
29%
ti egy kő alatt éltek? a legtöbb baráti társaság elvárja hogy igyál. ha tetszik ha nem ez az igazság itthon..
2020. máj. 10. 23:03
 13/19 A kérdező kommentje:

A betegséget biztos nem mondom el senkinek. Mint írtam, szégyellem, és akkor a haverok is eltűnnek. Tudoooom, ezek nem igaz barátok, de én sem vagyok szent, nem is az igaz barátság miatt tartom a jóviszonyt. Legyen kivel összedolgozni, ennyi.

Én is ezt tapasztaltam, rokonaim még úgyis kínálták a piát többször, hogy teljesen tudatában voltak, mi az újság velem. Annyira kínos szituk ezek, néha legszívesebben sírnék. Őszintén.

2020. máj. 11. 09:36
 14/19 anonim ***** válasza:
26%
Nem értem ezt a kérdést. Attól mert más iszik, neked nem kell. Az egészségügyi dolog meg érdekes téma is, szóval tök lehet róla beszélni.
2020. máj. 11. 11:12
 15/19 anonim ***** válasza:
84%

"Nagyon szívesen járnék mindenféle (nem feltétlen komoly) helyekre, de a francnak sincsen kedve állandóan magyarázkodni.

Közben meg állandóan azt olvasom, hogy bármiféle házibuli pia, füveg cigi nélkül max egy kisiskolás teadélután. Hát kösz"

Pedig ez ellen csak te tudsz tenni. Ez nem magyarázkodás,szimplán az egészség az első! Ha ezzel valakinek baja van,akkor nem őt keresed. Én epilepsziás vagyok,előtte szoktam borozgatni,már nem szabad. Ezt mindenkinek elmondtam,aki eddig kínált,mert tojok a borra is,meg rájuk is,ha egyszer az egészségemről van szó. Ha valaki már ezt sem tudja figyelembe venni és csak cukkol tovább,az már kezelésre szorul.

És igen,innen mondom,hogy pia nélkül is van szórakozás.

2020. máj. 11. 13:19
 16/19 anonim ***** válasza:
84%

Nem igazán értelek. Egyik haverom soha nem iszik alkoholt egészségügyi okokból, és soha nem cigizik mert nem akar. És? Szokott járni bulizni, soha nem kellett magyarázkodnia vagy ilyesmi.

Komolyan nem értem a problémád. Elmész bulizni és nem fogyasztasz olyasmit amit nem akarsz. Mi a kérdés??

(Én annyit csinálnék a helyedben, hogy ha lenne jogsim azt mindenképpen letagadnám, hogy ne akarjanak ingyentaxinak használni a piások.)

2020. máj. 11. 13:37
 17/19 anonim ***** válasza:
22%
Nem tudhatom,hogy kell e szedned gyógyszert de ha nem akkor leírom azt a közhelyt,aki nem iszik annak telik mondjuk egy autóra. És még sokan az első busszra várnak fagyoskodva(kijózanodás fázassal jár)te az esti szerzeményedet haza tudod vinni.
2020. máj. 11. 13:56
 18/19 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom mi olyan egészségügyi bajod lehet, amit szégyellni kell. Nekünk is volt a társaságba olyan, hogy valaki terhes volt, akkor nem kérdeztük,hogy miért nem iszol. Volt olyan, aki mondta, hogy egy csomó dologra allergiás és nem mer fogyasztani, mert lehet a mentő viszi el.

Vagy ott a másik ellenpont, a párom egyik rokona, akinek még gyógyszereket kell szednie, amire nem ihat, aztán szilveszterkor úgy szétcsapta magát, hogy szintén mentő lett a vége. Aztán a kis barátnői azt se tudták mit csináljanak, meg a szüleit se lehetett utolérni, mert azok is buliztak (19 a lány, tehát nem egy felelőtlen taknyos tiniről van szó).

Én már csak ezért se titkolnám, ha bajom lenne, mert nem csesztetnek állandóan, hogy miért nem iszol. Van hasnyálmirigy gyulladáson átesett ismerős is, ő pedig régen nagy piás volt, de a betegsége óta egy kortyot nem ivott. Tőle is néha megkérdezik a régiek, hogy miért nem iszik, csak annyit válaszol, hogy volt egy ilyen betegsége és nem kockáztat többet. Szerintem ez egyáltalán nem szégyen. Persze magánügy, azzal osztod meg akivel akarod.

Lehet pia nélkül bulizni, van, amikor jól is sikerül, de a legrosszabb az, ha nem jönnek át a részeg haverok poénjai , csak nyűglődsz, aztán neked kell istápolni őket, mikor esnek kelnek. Nem kötelező, de nekem a lelkiismeretem nem olyan, hogy valakit otthagyjak kiszolgáltatott helyzetbe.

2020. máj. 11. 14:55
 19/19 III. A nagy károly ***** válasza:
52%

Úgy látszik ha magyarországon iszol vagy sem tökmindegy mert úgyis szar lesz neked.

Amúgy elég ha azt mondod hogy még vezetned kell, akkor is ha nem igaz

2020. dec. 11. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!