Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Nálatok hogy lesz valaki...

Nálatok hogy lesz valaki haverból igazi barát?

Figyelt kérdés

23 éves srác vagyok, egy csomó haverral. Mindig van kivel hova menni (ha nincs járvány, nyugi, most nem megyünk sehova :D), van akivel a foci a közös hobbink, van akivel egy egyetemi szakra járunk, van akit még gimiből ismerek... Van legalább 10-15 ember, akivel viszonylag gyakran folytatok felszínes beszélgetéseket, akár élőben, akár neten. Mindig tudom nagyjából mit csinálnak, de általában csak egy téma köré fonódik a beszélgetés, pl. az egyetemi szaktársakkal az egyetemről beszélünk, a focissal a fociról, stb... A gimisekkel főként hülyülünk gyerekesen, mint régen a gimiben.

A múltkor jöttem rá, hogy egyiküket sem ismerem mélyebben, hogy nem szoktunk személyes dolgokról, érzésekről, tervekről beszélgetni. Persze azt mindenki megosztja, hogy van pl. egy új munkahelye, de nem beszélünk arról, miért váltott, miért jobb ez a másik, hogy érzi magát az új helyen, stb...

Vagy ha a lányok kerülnek szóba, tudom kinek ki a barátnője, néhányan arról is beszámolnak, hányszor és milyen pózban nyomták előző éjjel, de pl. ha valaki szakít, sose kerül szóba, miért történt, hogy érzi most magát, nincs-e maga alatt...

Na szóval, értitek, felszínesen ismerem őket, de egyikükkel sem beszélgetünk sose egy igazán jót, mélyet, úgy érzem igazából egyiküket sem ismerem jól, és ez nem is igazi barátság, vagy haverság.

Van közülük pár, aki kifejezetten szimpatikus, akikkel többet beszélgetnék, de valahogy sose sikerül átlépni ezt a poénkodós-oltogatós-felszínes haveri szintet, egyiküknek egyszer próbáltam komolyan beszélni valamiről, de elpoénkodta.

Hogy tudnék "szintet lépni" a barátságban? Vagy huszonéves fiúk között ez nem "divat"? Nektek vannak igazi barátaitok, akikkel tényleg jól ismeritek egymást, akikkel megoszthatjátok az örömet, bánatot, terveiteket, érzéseiteket és komolyan is veszik ezeket?

Túl sokra vágyom?

23/F

2020. ápr. 2. 23:32
 1/7 anonim ***** válasza:
62%
Nekem nincsenek barátaim 24/F
2020. ápr. 2. 23:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Erre magadtól kell rájöjj, ki az igazi barát. Nálam elég egyértelmű a határ.
2020. ápr. 2. 23:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van, annyi, hogy lány. Fiúk közül inkább csak haverok, de akad akivel pl. nagyon komoly témákról is el tudunk beszélgetni, de úgy tényleg bármi ami felmerül, mondjuk én alapból szeretek filózgatni akárkivel. :D Szerintem jó érzés, ha vannak akik a hülyülés mellett komolyan is vesznek bizonyos témákat, mert nagyon értékes beszélgetések kerekedhetnek ki belőlük és rengeteg mindent tanulhatsz a másiktól. Amúgy volt már néhány ember akiknek olyan elképesztő gondolataik és elképzeléseik voltak, hogy konkrétan tátott szájjal hallgattam őket, lehet amiatt is ért váratlanul, mert előtte csak felszínes dolgokról dumáltunk.

Ha gondolod írj, mostanság úgyis elég unalmas minden a karantén miatt. 19/f

2020. ápr. 3. 01:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Belegondoltam, és a legtöbb fiúbarátomnak is csak ilyen felszínes kapcsolata van más srácokkal. Általában én vagyok az, akinek mélyebb dolgokról beszámolnak. Így tudom, hogy vágynak a komolyabb barátságra, hogy szívesen kibeszélik magukból a gondolataikat. De nem értem igazából, hogy a többi barátjukkal miért nem jutnak el erre a szintre.

Szerintem csak úgy lehet ezen változtatni, ha azért is elkezded megosztani a mélyebb gondolataidat, felhozol komolyabb témákat, érdeklődsz felőlük. Például írtad a szakítós helyzetet. Olyankor nyugodtan rákérdezhetnél, hogy hogyan érzi magát az illető, hogyan éli ezt meg. Még ha nem is fejti ki, már a gesztusod is mélyíti a kapcsolatot kicsit.

Vagy ha valami gondod van, és megkérdezik, hogy ”Na mizu?”, szerintem leírhatod, hogy nincs minden rendben. Aztán úgyis érdeklődni fognak, hogy mi a gond, és neked pedig csak meg kell nyílnod, ki kell fejezned az érzéseidet. Ha egyszer megnyílsz, utána ők is könnyebben beszélnek ilyenekről is, ettől elmélyülhet a kapcsolat, erősödik a bizalom.

De nem vagyok fiú, így nincs megfelelő tapasztalatom, s igazából nem tudom, működne-e ez így. Lányként mindig alakul magától. Vannak, akikkel nem lesz több kis havernői kapcsolatnál. De ha megtaláljuk a közös hangot, akkor egész könnyen kialakul. Úgy, hogy elkezdjük megosztani egymással a problémáinkat, segítünk egymásnak a gondokban, aztán idővel mindenféle komoly téma felmerül. Mondjuk szerintem az is segít, hogy a lányok sok programot csinálnak kettesben is. Olyankor pedig személyesen könnyebben fonódik a barátság. Persze így sem kevés idő. Nekem az, hogy ismerősből haver, majd igazán szoros barát lesz, az általában hónapok folyamata. Legtöbbször talán egy év is volt.

2020. ápr. 3. 02:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem még haverjaim sincsenek, nemhogy barátaim, semmi normális emberi kapcsolatom nincs. Kérdező, azt megkérdezhetem focizni mennyit szoktál? Benne vagy valami csapatban vagy csak úgy, haverokkal?
2020. ápr. 3. 07:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ehhez kell két olyan ember, aki egyrészt nem fél ő maga megnyílni, másrészt érdekli, ha a másik megnyílik neki, és tud is értelmesen reagálni rá. És még kompatibilis is a két ember egymással, nincs totál különböző értékrendjük stb. Ez nem olyan gyakori dolog, de azért vannak ilyen emberek.

Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy a fiúk 90%a vagy nem igényli, vagy nem képes érzelmi alapokon nyugvó barátság kiépítésére. Szóval a megfelelő embert kell megtalálni hozzá.

Nekem van ilyen barátom, de csak egy, meg egy rakat haver.

23F

2020. ápr. 3. 09:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Bajbsn ismerszik meg az igazi barát"

Ha bajban leszel (bármilyenben) egyből kiderül majd.

2020. ápr. 3. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!