Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Van egy barátnőm akit ver a...

Van egy barátnőm akit ver a pasija. Nem akarok beleavatkozni, de végignéznem se kéne. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Eszem ágában sincs megmondani neki, hogy hagyja el, nagyon jól tudja mit kéne tennie, mégsem teszi mert gyáva. Innentől az én szerepem, hogy a lelkére beszéljek feleselges. Hogyan tovább? Hallgassam továbbra is, hogy a pasi megint miket mond meg csinál? Mert egy kicsit már nehéz és már terhes nekem a dolog, belefáradtam az állandó sajnákozásba: mert mást nem tehetek. Hallgatom, hallgatom ahogy sír, de változtatni nem akar, így nekem mi a szerepem ebben az egészben?
2020. febr. 6. 06:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
94%

Ha neki az kell, hogy 2 naponta bucira verje a fejét.... Lehet az nyitná fel a szemét, ha hasonló sorsú nőkkel találkozna vagy nem is tudom.

Nekünk is volt barátnőnk ilyen szituációban és nem értettük miért volt a pasival. Ráadásul mikor elhatározta, hogy szakítanak, alig bírta kitenni.

Én a helyedben elmondanám neki az álláspontomat, majd közölném, hogy akkor keressen, ha elhatározta, hogy ki akar ebből szakadni, mert akkor kap segítséget.

2020. febr. 6. 09:21
 12/15 anonim ***** válasza:
14%

#10:

Csakhogy itt nem egy gyermekes anyáról van szó, hanem egy valószínűleg tizenéves lányról, aki nyilván nem él együtt a "féreggel".

2020. febr. 6. 10:04
 13/15 A kérdező kommentje:
Van gyereke tőle, 30 éves.
2020. febr. 6. 10:55
 14/15 anonim ***** válasza:
94%

Az a helyzet, hogy az emberek többségének fogalma sincsen arról, milyen egy bántalmazó kapcsolatban élni és a bántalmazott nők miért nem tudnak ebből a helyzetből kiszakadni. Azzal, hogy a lelkére beszélsz mekkora barom, ha vele marad, csak rontasz a helyzetén.

Egy bántalmazó ember hihetetlenül manipulatív személyiség, rendkívül torz kapcsolatot és énképet teremt a másik félnek. Egyáltalán nem egyszerű észrevenni, hogy bántalmazott vagyok, mert egy ilyen kapcsolatban nem az az első, hogy két hét után a rózsaszín ködben megagyalnak és én hirtelen kinyitom a szemem és menekülök. A bántalmazó mindenféle módon magához láncolja a bántalmazottat, mindent megtesz, hogy függjön tőle és amikor már ott tartana a bántalmazott, hogy elég volt és kilép, akkor jön a legnagyobb mézes madzag és lelki beszéd miért nem teheti ezt meg.

Én azt javaslom, hogy légy mellette, beszélgess vele sokat és támogasd. Finoman ültess bogarat a fülébe, gondolkozzon sokat és benne szülessen meg a döntés, hogy lépnie kell.

Én javaslom, hogy olvasd el Tisza Kata: Most című könyvét. Ugyan inkább lelki bántalmazásról szól, de tökéletesen levetíthető fizikaira is. Illetve a kettő sokszor együtt jár. Számomra nagyon tanulságos olvasmány volt.

A barátnődnek sokat segíthet a tovább lépésben (vedd meg neki ajándékba), neked pedig abban, hogy hogyan állj hozzá, mivel tudsz neki segíteni.

2020. febr. 6. 15:46
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Tisztában vagyok a pszichológiájával a dolognak, engem is vertek noha otthon kiskoromban. A szakirodalmat ismerem, de még sosem álltam a kívülálló oldalán. Tényleg köszi nektek :)

2020. febr. 7. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!