Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Az Aspergereseket miért...

Az Aspergereseket miért kínozzák a neurotipikusok?

Figyelt kérdés

Miért akarnak mindenkit a saját hasonlatosságukra formálni a neurotipikusak?

Miért nem fogadják el, hogy vannak rajtuk kívül még más típusu, más agystruktúrájú emberek?

2020. febr. 2. 22:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
31%

Kiscsillag, tudszt te egyáltalán bármit az aspergerről? Mert nagyon úgy tűnik, hogy fingod nincs róla, hogy mi is az.

Te nem aspergeres vagy, csak egy nagyzoló, önmagát tökéletesnek gondoló és ezzel kérkedő idióta. Nem csoda, hogy mindenki gyűlöl.

2020. febr. 3. 06:46
 12/19 anonim ***** válasza:
32%

Mi lenne ha pl 1 hónapig teljesen más dologgal foglalkozál? Próbáld már ki, és mondd el utána a tapasztalataidat.

:D

2020. febr. 3. 08:50
 13/19 anonim ***** válasza:
28%

"Nem tudom mennyire véletlen, de a feltalálók többsége pont az autista/Aspergeres kisebbségből kerültek ki.

"

Ez így van, csak ők elvakultan, szinte mániákusan azzal foglalkoznak amit létrehoztak... akárcsak egy vérbeli művész ember.

Te az előttem szólókból ítélve asperges/autista vagy vagy sem, ahogy mondani szokás elcseszed a "tehetségedet" hiába való dolgokkal és nem csinálsz semmit - jól sejtem? Tudod hány tehetséges emberből nem lesz semmi, mert nem próbálja ki magát? Lusta és inkább a könnyebb utat választja? PL tv-nézés olvasás helyett tipikus példa. Te is miért itt ülsz és miért nem valami üggyel foglalkozol, ami csakis a tiéd?

Komolyan kérdezem...

2020. febr. 3. 08:53
 14/19 anonim ***** válasza:
28%

Számomra is ez az egyik legnehezebb az állapotom kapcsán...

"Miért nem nézel filmeket?", "nézzél már filmeket", "mindmdghalunkhanemnézelfilmeket", "jajmostmileszjakmostmileszhanemnézelfilmeket".

És sok esetben minden mással ugyanígy.

Az emberek nem tudják elviselni, ha valaki más. Hallottam olyat, hogy azért, mert igazából kishitűek és az ad nekik magabiztosságot, hogy látják, hogy más is ugyanígy csinálja. Ha nem ugyanígy csinálja, akkor bizonytalanok lesznek magukban. Ebben lehet némi igazság.

Egyébként a válaszolók el tudják magyarázni ennek az agressziónak az okát? Hogy miért támadóak?

Tudjátok, milyen érzés, amikor gyerekkorotokban a saját világotokban éltek, egész meghökkentő dolgaitok vannak, ki vagytok közösítve, az osztálytársak nem vesznek be a játékba és akár hozzátok se érnek, mert fúj? Aztán jön a tinikor és elkezdtek rádöbbenni arra, a világhoz képest ufók vagytok és a világ hozzátok képest ufó? És ezzel valamit kezdeni kell, de fáj, nagyon fáj?

Itt senki se képzeli magát magasabbrendűnek.

De ha annak érzitek az adott kérdező megnyilvánulását, miért nem írjátok le, hogy konkrétan miért? Én egyébként ezt például nem mindig érzékelem jól és tudtommal ez is az autizmus egyik jellemzője.

18-20 évesen nekem is voltak kérdéseim, mert másnak éreztem magam, és fogalmam se volt, mit kezdjek ezzel. Engem is így bántottak az emberek. Egy dolog, hogy 5 órát sírtam utána, de máig nem értem, miért bántottak engem azoknál a kérdéseknél.

2020. febr. 3. 09:15
 15/19 A kérdező kommentje:

14

Igen. Felteszel egy kérdést vagy mondasz valamit, amivel semmi támadó vagy rossz szándékod nincs és mások ügy érzékelik, hogy tàmadod őket, lenézed, hülyének nézed őket.

Ez elég elkeserítő pláne ha nincs is ilyen szándékod és teljesen ártatlanul mondod amit mondasz.

Ez a folyamatos félreértés fájdalmas. Ugyanakkor ritkán értik úgy amit mondok ahogy én szeretném, hogy értsék. A hanglejtés és más non-verbális jelek ugye nagyon elcsúsznak, nem megfelelőek. De ezt nem tudok kontrollálni.

De jó is lenne ha a kommunikáció arra alapulna amit mondasz és nem ahogy mondod azt.

2020. febr. 3. 15:24
 16/19 anonim ***** válasza:

Ezekkel egyet tudok érteni. :)

Én szívesen fejlődnék amúgy ebben is, de egyedül kvázi lehetetlen.

A való életben vagy elhúzódnak tőlem, vagy kitartanak mellettem, de azt úgy, hogy tudják, hogy ilyen vagyok, nálam ez benne van a pakliban, így kell hozzám állni. Mondjuk ez alapvetően jól esik.

2020. febr. 3. 15:34
 17/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, te lány vagy vagy fiú, és hány éves, ha szabad kérdeznem?
2020. febr. 3. 17:23
 18/19 anonim ***** válasza:
22%
#14 nekem volt aspergeres osztálytársam, mi nem szekáltuk, nem közösítettük ki, igazából nem különböztettük meg attól, hogy aspergeres vagy ilyesmi. Ő mégis távolságtartóan elvolt a maga kis világában, nem nézett le senkit, nem volt üldözési mániája, hogy őt szekálják. Ezért nem is értem, hogy a kérdező miért tesz fel 2000 kérdést, aminek az alapja ugyanaz. (Neurotipikusak-aspergeresek. Vagy felsőbbrendűnek érzi magát vagy épp áldozatnak a neurotipikus emberek miatt.)
2020. febr. 3. 17:40
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Jjaaaa, így érthetőbb. :)

Olyan értelemben, hogy mobbing, gúny stb én is ritkán vagyok szekálásnak kitéve. Vagy elhúzódnak tőlem, és akkor én se erőltetem nyilván, vagy jóban leszünk.

Nyilván idegesíti őket a fura dolgaim, de én is igyekszem alkalmazkodni meg elvonulni, ha idegileg rosszabbul vagyok. Sajnos nem mindig sikerül. :/

Nekem gimi végére volt az, hogy minimálisan kerestem a többiek közelségét (más osztályokból barátkoztam, "hasonszőrűekkel), de az osztálytársaim is békén hagytak. Talán 4-en voltak bunkók... 34-ből!!!

2020. febr. 3. 18:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!