Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nem találom meg a...

Mking2000 kérdése:

Miért nem találom meg a társaságomat?

Figyelt kérdés
16 és fél éves fiú vagyok.Félreértés ne essék nekem van sok barátom de azok nem is igazán barátok mert teljesen más az érdeklődési körünk.Nekem sokan mondják hogy nagyon különleges vagyok és nagyon érett a gondolkodásom a velem egyidősökhöz képest.Pl sokan ennyi idősen diszkózni,kocsmázni,házibulizni szoktak menni de ez kifejezetten nem szeretek ilyen dolgokat csinálni.Én helyette elmennék valakivel vacsorázni egy elegáns étterembe vagy beülni egy kávézóba,welnessezni.Csak az a baj hogy azok a barátaim nem szeretik egyiket se amit felsoroltam meg nem is akarnak ilyen dolgokat.Az a bajom vele hogy emiatt nem tudok senkivel se szórakozni mert nekem ez a szórakozás.Voltam már diszkóba életembe párszor de nagyon rossz volt,nem éreztem jól magam.A szüleimmel sokat járunk elegáns éttermekbe,meg valami stílusos cukrászdákba,elegáns borozókba, és ott jól érzem magam.Én szeretem az elegáns dolgokat és általába öltönybe,ingbe,kötött pulcsiba járok,de azt is látom hogy ez a fajta öltözködés nem jellemzö a korosztályomra,de én nem akarok változni mert én így érzem jól magam.Nincs csajom se,de nagyon szeretnék de olyat aki olyan legyen mint én,de kisvárosba lakom ezért valószínűleg nem itt fogok találni.

2020. jan. 5. 20:51
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

valószínűleg te gazdag vagy, és hát... öhm.. nem mindenki az.

amúgy nekem is voltak ennyi idősen olyan osztálytársaim akik öltönybe jártak suliba. Ez még egyetemen is furcsa, de megmagyarázhatóbb mert már valaki lehet, hogy tényleg dolgozik és megkövetelik tőle. Mindenesetre szerintem a kötött pulcsi tök okés, de nem kell túlzásokba vinni a dolgokat. Mindennek meg van a maga helye, és ideje. Ahogy nem illik temetésre edzőcuccba menni, ugyanúgy nem illik túlöltözni sem.

Amúgy ez az érettgondolkodású dolog.. Ennyi idősen kb mindenki ezt hiszi magáról. Konkrétan leírod, hogy különleges vagy (jó nem ennyire direkten, de nem kérdőjelezed meg). Hate to break it for you de senki se annyira különleges, ahogy te sem. Pont emiatt ezt hú de nem szeretek ilyen trashen bulizni dolgot én elengedném, mert kb. még egy évtized az életedben még erről fog szólni.

Másrészt saját tapasztalatom szerint, ami egyáltalán nem reprezentatív, azok az ismerőseim akik fiatalon nem szerettek bulizni pont hogy későn érők voltak. Azt hogy nem szeretsz diszkóba járni az szerintem teljesen oké, én se jártam soha. Én 16 évesen általában underground koncertekre jártam, meg romkocsmákba. Ez amúgy teljesen mindegy, csak arra akartam példát hozni, hogy a diszkón kívül mást is kipróbálhatsz.

Végül is az egész tök mindegy, mert felületen van az egész, ha csak a buli, vagy egy divinós borozás köt össze titeket. Szerintem teljesen oké, ha pl a barátaid jobban szeretik veretni, vagy szétcsúszni, hogyha amúgy meg vannak mélyebb közös témáitok amit jól megtudtok beszélni. Amit én nem látok okésnak, hogy amit leírtál abban érzek egy negatív felhangot benne, mintha amolyan értékítélet lenne, hogy "vagyok én az érett, elegáns, okos gyerek, aki öltönybe jár, de ez nem jellemző a korosztályomra". Szóval "maybe it's not them, it's you".

"Nincs csajom se,de nagyon szeretnék de olyat aki olyan legyen mint én,de kisvárosba lakom ezért valószínűleg nem itt fogok találni."

Szerintem te még nem is vagy érett hozzá, mert különben nem lenne kritériumod az amiket felsoroltál. Az emberi kapcsolatokat nem csak ezek a felületes dolgok határozzák meg, és ebből látszódik, hogy még nagyon fiatal vagy.

2020. jan. 5. 21:44
 2/2 anonim válasza:

Hát ez a komment elég harsh volt...

Szerintem az iskola és a többi hely ahova jársz nem elég nyitott. Persze ilyenkor a legtöbb fiatal lázad, és te pont az ellentéte vagy, de ettöl még simán lehetnének közeli barátaid. Én speciel szeretem, ha valaki ad magára.

2020. febr. 4. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!