Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Az embereket nagyon könnyen...

Az embereket nagyon könnyen elkönyvelem rossznak, ez mennyire jó dolog?

Figyelt kérdés

Elég egyetlen alkalom amikor látom, hogy rosszat tesznek, és az az ember a szememben egy rossz ember attól a perctől kezdve, hiába tesz utána tegyük fel 5-ször jót, szép gesztust, az már szerintem színjáték.

Emiatt egy kezemen is alig tudom megszámolni, hogy kiket tartok jó embernek.

Ha valaki nem jó, akkor pedig a közelembe sem kívánom. Én nem hiszek abban, hogy valaki lehet egyszerre jó és rossz. Ha valaki igazán jó, akkor az minden élethelyzetben kitűnik. Én például az elveim semmiért nem adnám az életben. Az ehhez hasonló megnyilvánulásokat tartom igazán gerincesnek, jóra való hajlamnak.

2019. dec. 13. 22:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ettol te nem vagy kulonb, hogy rogton itelkezel, leirsz mindenkit, aki „ rosszat“ tesz. Sot!... a megbocsatas vagy elnezesre valo kepesseg nagyobb ereny szerintem, mint amekkoranak te tartod a sajat itelkezesed. Mellesleg az egesz csak attol fugg h te mit tartasz rossznak/jonak.
2019. dec. 13. 23:19
 2/10 A kérdező kommentje:

1

Mások sértegetése, kibeszélése szerintem már rossz.

2019. dec. 13. 23:50
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Most miert kell ennyire fekete feheren gondolkodni? Ha egy kis hibaja van az adott egyennek akkor maris atkerul az egyik vegletbol a masikba? Ha valaki tesz valami rosszat az alapvetoen lehet normalis, elfogadhato viselkedesu egyen. A masik: miert kell kategorizalni? Ha kicsit arnyaltabban nezned a vilagot akkor rajonnel, hogy bizony mindenki hibazik neha. De ha nem kovet el olyan hatalmas bunoket akkor meg lehet elfogadhato szemely. Nyilvan aki mondjuk autokat lop az mar jogosan lehet kevesbe elfogadhatobb, de azert meg o sincs kozel mondjuk a gylkosokhoz. Na erted.
2019. dec. 14. 02:03
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Ez nagyon jó dolog, mert nem a szépített képet nézed, hanem a reálisat. Ha tetszik, ha nem, az emberek többsége nem igazán jó. Érdekemberek, ösztönlények és hasonlók. Én alapvetően pozitívan álltam az emberekhez, de ahogy idősödtem, inkább csak a negatív tapasztalatok gyűltek.
2019. dec. 14. 02:43
 5/10 anonim ***** válasza:
93%

Azok akiket te jónak tartasz biztos tettek már olyat amit elítélnél, csak te nem tudsz róla.

Túlságosan fekete fehéren látod a világot. Nincs tökéletes ember, mindenkinek vannak hibái. Még neked is. Sőt, tovább megyek. Lehet hogy valaki pont téged lát rossz embernek, mert nagyon hamar ítélkezel. Mindenkinek más az értékrendje. Nem feltétlenül rosszabb mint a tiéd, csak más.

2019. dec. 14. 08:49
 6/10 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem igazad van.
2019. dec. 14. 09:03
 7/10 A kérdező kommentje:

4 és 6

Köszi, a kommentekből is kitűnik, hogy milyen a többség. A többségnek okés az a köpönyegforgatás, érdekcselekvés, sumákság, ravaszság amit az emberek többsége folytat. Én kegyetlenül elítélem azt, ezért minden bizonnyal nem vagyok szimpatikus az ilyen embereknek, de nem is az a célom :)

2019. dec. 14. 13:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Azert nehogy szentte avasd magad. Egyebkent nem arrol volt szo, h mi a felsorolt dolgokkal egyetertunk es muveljuk, hanem csak nem ulunk olyan magas lovon, mint egyesek..
2019. dec. 14. 22:11
 9/10 anonim ***** válasza:
75%

Én is így vagyok. A bizalom bizony törékeny.

Nehezen barátkozó típus voltam mindig, de nem is érdemes közel engedni az emberek legtöbbjét.

2019. dec. 19. 15:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Kegyetlen dolog.

A szeretet egy kegyelmes dolog, kívánom, hogy megismerd.

(Mit csinálsz majd a gyermekeiddel?)

Szerintem annak van szüksége a jóra, akiben "nincs". Mennyivel nagyobb öröm az, ha valaki meg tud térni a rossz útról, mint az, aki megtehette volna, hogy ad, de inkább csak magának akart jót. (Tékozló fiú)

Isten meg tudott bocsátani Jézus óta az embernek.

Ha ismernéd a jót, meglátnád még magadban is a rosszat. A Tökéletesség nekünk adatott a kereszten, hogy te is teljességre tudj jutni, úttá lett a haláltól az Életig, hogy bárhol is vagy, ki tudj mászni a a gödörből.

Aki túl sokat ítélkezik és nincs benne kegyelem egyszer valaki biztos megveri(kényszert érez rá az ember, és nem mindenki tudja visszatartani), úgyhogy vigyázz magadra!:) Boldog karácsonyt!

2019. dec. 22. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!