Miért olyan nehéz felnőtteknek, ezen belül az ötvenes korosztálynak új barátokat/barátságokat találni?
A szüleim ötvenesek, és nem igazán van társaságuk. Vannak barátaik, egy-kettő mindkettőjüknek, akikkel néha találkoznak, vagy vesznek egymásnak ezt-azt, de nyári bográcspartit, vagy barbecue sütést, kerti mulatságot, összejövetelt stb csak a kibővített családdal tartanak. Unokatestvérek, sógorok, sógornők, stb.
Én azt veszem észre rajtuk (ami lehet csak az ő egyedi vonásuk), hogy kevésbé toleránsak az emberek sajátos vonásaival szemben, annyi hiba pedig bennük is van, de totál kikészülnek és fárasztja őket bármi apróság. Tehát aki túl sokat beszél, meg aki csendes, aki sokat késik, aki hamarabb jön, aki mindig kér vaamit, akitől semmit nem lehet kérni....
Nem azt akarom mondani, hogy a te köreidben is pont ez a baj, csak oda akarok kilyukadni, hogy ötven pluszosan az ember nem úgy áll másokhoz, mint tiniként anno. Sok minden változik. Aki eleve nem volt nyitott, az ekkor már végképp nem az, aki az volt, annak vannak barátai, új kapcsolatokra kevés nyitottsággal van.
Én ezért írtam neked, hogy légy te kezdeményező, alakíts te csoportokat, hogy ne csatlakoznod kelljen, hanem köréd csoportosuljon egy társaság. Nem azt mondom, hogy könnyű lesz, de aki új csoporthoz csatlakozik (pl kirándulás, vagy bármilyen hobbi tekintetében), az eleve nyitottabb, mint azok, akik összezárnak, és megtűrnek maguk közt.
Pontosan járnak az 50esek is ismerkedni.
Koncertekre, fesztiválokra, túrázni, művházba, film klubokba, sport körökben.
37 vagyok és vannak 50-60 közötti tagok, akiket az elmúlt 1 évben ismertem meg.
Általánosítás, miszerint nem ezért járnak el otthonról. És ellenpélda van a kérdező és válaszadói részről is. Ergo nem igaz az általánosítás és egy érvelési hiba.
Okoskodás az, amikor egy az egybe ellentmondasz a valóságnak és a másikat húzod le ezért. De rá raksz még két lapáttal. Én meg köv héten megyek Terminátort nézni az 52 éves haverommal, akit hegyi kerékpározás közbe ismertem meg nyáron a Velencei hegységben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!