Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy viselkedjek, hogy a fiúk...

Hogy viselkedjek, hogy a fiúk tényleg csak barátként tekintsenek rám?

Figyelt kérdés

24 éves lány vagyok, és elég gyorsan megtalálom a közös hangot a fiúkkal. Alapvetően is mindig fiús voltam, meg lazább.

15 évesen nagyon jól jött volna ez a képesség, hogy beszélgetek valakivel, és belémzúg, de mostanában a közeledésemet mindig félreérték.

Pedig direkt próbálok az én randiaimról beszélni, meg kérdezgetni őket a csajügyekről, tanácsokat adni, hogy fel se merüljön a gondolat, hogy esetleg akarnék valamit.

Nyáron zenéltem egy sráccal, és tök jó volt, aztán eltávolodott, ahogy összejöttem a jelenlegi párommal. Kicsit furcsállottam is, de nem esett le, hogy többet érezne. Most pedig egyik közös barátunktól hallottam ezt vissza.

Tényleg soha, semmmilyen formában nem tettem célzást, a zenélésen kívül, ami kb 4-5-ször fordult elő, mindig csak társaságokban találkoztunk, nem szerveztem semmi kettes programot. És MINDIG ez történik velem az utóbbi években.

Hogy lehet elérni tehát a fiúknál, hogy semmiképp se gondoljanak rám potenciális jelöltként?

Köszi

2019. okt. 23. 11:44
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
90%
Ne legyeskedj körülöttük! A nők ezt sosem fogják felfogni, hogy mi nem úgy működünk, mint ti. Ha egy nő állandóan velem akar lógni, meg velem jópofizik, akkor bizony egészséges férfiemberben az jön, hogy a nő akar valamit.
2019. okt. 23. 11:49
 2/21 TR75 ***** válasza:
88%

Nincs jó megoldás. Ha másképp nem megy, akkor ne barátkozz fiúkkal.

Őszintén szólva, ha van barátod, és emellett is barátkozgatsz fiúkkal, az kicsit (vagy nagyon, attól függ) necces.

Az meg csak egy dolog, hogy nem teszel célzást sem. Félreértések bármikor adódhatnak. Mondanám, hogy válogasd meg, milyen fiúkkal barátkozol, de senkire nincs ráírva, hogy belédesős vagy haversrácos.

Az érem másik oldala persze az is, hogy ha van barátod/férjed/akármi, akkor a fiú se nagyon erőltesse a barátkozást (kivéve, ha 100 %-ban biztos benne, hogy nem okoz problémát, de ugye még akkor is ott van a te oldaladról a barátod/párod/férjed, akinek szintén lehetnek fenntartásai a dologgal).

Bonyolult ez.

2019. okt. 23. 11:57
 3/21 TR75 ***** válasza:
89%
Az első válaszoló, azt hiszem, tömören összefoglalta.
2019. okt. 23. 11:58
 4/21 A kérdező kommentje:

Az összes barátomnak voltak lány barátai, nekem is vannak egyébként fiú haverjaim vannak, akikkel már túllendültünk a tetszem-e neki kérdéskörökön.

Szerintem fontos, hogy legyenek az emberenek ellenkezőnemű barátai, mert adott esetben mondjuk egy párkapcsolati problémát teljesen máshogy közelítenek meg, és megtudnak nyugatatni, hogy csak túlkombinálom, mert lány vagyok stb.

Nyilván, ha párkapcsolatban vagyok, akkor nem indulok el fiú barátokat szerezni, szerintem sem veszi jól ki magát, és nehéz belőni, hogy mi okés, és mi nem. Ez a zenész srác még a barátom előtt volt, ezért sajnálom egy kicsit. :(

2019. okt. 23. 12:04
 5/21 TR75 ***** válasza:
88%

Az a helyzet, hogy azok, akik máshogy éreznek, előbb-utóbb lekopnak mellőled. Ez szerintem természetes.

Amit tenni tudsz, az az, hogy teljesen egyételműen világossá teszed, hogy semmi esély, ne keressen semmilyen mögöttes szándékot a gesztusaid mögött, mindketten betartjátok a szükséges távolságot.

Amúgy a hímneműek sem egyformák, szóval nincs értelme általánosításnak.

2019. okt. 23. 12:13
 6/21 A kérdező kommentje:
Hogy tegyem egyértelművé? Az ismerkedés elején közöljem, hogy jajj de jó barát vagy? :D Nyilván nem kezdesz úgy egy beszélgetést, hogy "szia, barátkozni szeretnék"
2019. okt. 23. 12:16
 7/21 anonim ***** válasza:
89%

Túlkombinálod, sose tudod meghatározni, hogy mások hogyan éreznek irántad. Még akkor se ha elmondod nekik, hogy te csak barátként tekintesz rájuk. De ettől függetlenül szerintem az a tisztességes ha tényleg csak arra vágysz akkor ezt közlöd velük. Esetleg hogy ne legyen annyira kínos szépen elmeséled nekik, hogy jártál pl. ezzel a zenész sráccal és nem szeretnél velük is így járni.

#6 mért nem ha arra vágysz?

Amúgy meg ha csak olyankor barátkozol pasikkal amikor épp nincs párod akkor mégis mire gondoljanak? A pároddal miért nem tudod megbeszélni, hogy te csak barátokra vágy és nem párra, mert azt már az ő személyében megtaláltad.

2019. okt. 23. 12:28
 8/21 TR75 ***** válasza:
68%

Persze, de előbb-utóbb úgyis szóba kerül a téma, akkor simán megmondhatod, ha úgy tetszik, feltételül szabhatod, hogy nincs kavarás (az más tészta, ha az illető eltitkolja, de akkor meg az az ő nyomora, neki kell a terhét hordoznia).

Nekem érdekes módon sosem volt ezzel problémám (pontosabban egyszer igen, de akkor a barátkozás valódi indoka a részemről pont nem a barátkozás volt). Házas nőkkel is tudok barátkozni, figyelembe véve a házastárs hozzáállását a kérdéshez, ha vannak fenntartásai, akkor inkább hagyom a csudába.

És visszafelé: ha az én páromnak gondja lenne ezzel, akkor első körben megbeszélném vele, második körben hátrébb lépnék a barátságból, ha ezt KÉRNÉ (a jelenetes-féltékenykedős-veszekedős esetben más a helyzet, mert akkor már érdemes elgondolkodni, hogy gond van a kapcsolattal, ha nekem amúgy nincs takargatnivalóm. Szóval ez csak kiforrott, erős párkapcsolat esetében működik).

2019. okt. 23. 12:28
 9/21 A kérdező kommentje:

#7-es, párkapcsolat alatt, főleg az elején, én lányokkal sem kezdek el barátkozni. Mármint van 2-3 igaz barátnőm, mellette két nagyobb baráti társaságom, és ha mellette még egy párkapcsolat, akkor ezek a tevékenységek maximálisan kitöltik minden szellemi energiámat, amit rátudok fordítani egy kapcsolatra.

Egyébként meg kifejezetten, azért nem barátkoznék párkapcsolat alatt fiúkkal, mert ha párkapcsolat nélkül is félreértékesekbe keveredek, akkor ez párkapcsolat alatt, valószínűleg mégrosszabbul veszi ki magát.

A kérdésem ugye pont erre irányult, hogy hogy lehet ezt kivitelezni, hogy ne legyenek ebből félreértések, és ha ez megvan, akkor már én is szívesebben barátkoznék :)

2019. okt. 23. 12:56
 10/21 anonim ***** válasza:
13%

“Szerintem fontos, hogy legyenek az emberenek ellenkezőnemű barátai, mert adott esetben mondjuk egy párkapcsolati problémát teljesen máshogy közelítenek meg, és megtudnak nyugatatni, hogy csak túlkombinálom, mert lány vagyok stb.”

Kizárólag az hallgatja végig a nyafizásaidat önmagadról, aki biztos benne, hogy előbb, vagy utóbb, de meg fog kapni téged.

2019. okt. 23. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!