Másoknak hogy van ennyi barátjuk?
De most komolyan. Messengeren is látom, hogy raknak ki ilyen sztorikat, hogy ,,Ha a barátodnak tartasz, küldj egy képet magadról" stb. S akkor kábé mindenki vagy 20 embertől kap képet. Ezzel szemben nekem van kábé 5 barátnőm, 2 max 3 fiú barátom, bár velük is csak neten szoktam beszélni.
Hülyeség, de olyan rosszul érzem magam emiatt. Mit tegyek?,
L
Szerintem 20 emberrel képtelenség hosszútávon igazán minőségi kapcsolatot fenntartani, az ilyen emberek szerintem a felszínes haverjaikat is barátnak hívják. Én úgy vagyok vele, hogy inkább legyen egyetlen igaz barátom, mint 50 felszínes haverom, de nem mindenki megy a minőségre.
A csak netes kapcsolatokat viszont nem tartom barátságnak, miért nem találkoztok személyesen is, miért nem csináltok programokat? Ha ezek meglennének, szerintem neked sem lenne ilyen hiányérzeted.
Messze laknak :(
Van egy srác, akivel mindennap találkozok a suliban, de valahogy csak Messengeren találjuk meg a közös hangot. Még elég sok tényező közrejátszik, hogy mért nem találkozunk, de most azok nem lémyegesek.
Mert amiről te és a ti generációtok beszél, az nem barátság.
Tudod mi a barátság?
Anyám 67 éves, van egy barátnője, az a "kislány" aki első általánosban volt a padszomszédja, immáron 60 éve(!!!) barátok. A másikat 27 évesen ismerte meg, 40 éve barátok.
A harmadik egy férfi és a felesége, 35 éves üdülői barátság.
És ezzel slussz, nincs több barát, viszont vannak kellemes ismeretségei, amikből még bármi lehet.
Ellenben a barátaival éjjel-nappal számíthatnak egymásra, örömben-bánatban jó és rossz helyzetekben. Részesei egymás életének férjestől-feleségestől, jobban funkcionálnak, mint sok család.
De tudni kell, hogy a barátság mindig két emberen múlik!
Szép, ezeket én is igaz barátságnak tartom! Elképesztő!!
Valóban kicsit gyerekesnek tűnhet a kérdésem.
Én is tudom, hogy ezek nem őszinte barátságok, csak felszínes haverságok, de valahogy túl nagy bennem a megfelelési kényszer, hogy én is olyan kell legyek mint ők. Ez csak akkor jön elő, mikor látom ezeket a sztorikat, egyébként nem állnék be a sorba! Ilyenkor valahogy elfelejtem, hogy ezek nem valódi barátságok és nagyon magányosnak érzem magam.
Nagyon fontos nekem a társalgás és az emberi kapcsolatok, emiatt is szeretnék minél több barátot.
Kezdem unni ezt a ,,szánalmas ez a generáció" dolgot. Kivételek mindig vannak, nem mindenki kamudepressziós, internetfüggő, analfabéta stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!