Hogyan értessem meg a sráccal, hogy nem lehet köztünk semmi?
Van egy fiú akivel elkeztdem haverkodni. Oda jutottunk, hogy ő szerelmet vallott nekem. Mondtam neki, hogy nem akarok semmit tőle, de maradhatunk barátok. Ezután kicsit fokozatosan megszakítottam vele a kapcsolatot, majd pár hónapig nem beszéltem vele. Annyira kitartóan írogatott, hogy én bolond visszaírtam neki. Aztán most megint kezdi elölről, hogy egyfolytában írkál meg már hívogat is. Nem akarok vele durva lenni, mert nem szeretném megbántani. Csupán szeretném valahogy nyomatékosabban tudatni vele, hogy nálam nincs esélye és ha nem bírja ki érzelmek nélkül, akkor inkább ne is beszéljünk. Én kicsit sajnálom őt, mert biztos rossz lehet, ugyanakkor bolond is, hisz nem veszi észre a jelekből, hogy már nem úgy állok hozzá. Direkt nem írok neki hangulatjeleket, nem érdeklődöm hogy mi van vele, nem is írok neki csak ha ír akkor rövid egyszavas válaszokat adok, vagy ritkán mesélek neki, hogy mi volt velem aznap.
Nektek volt már ilyen kapcsolatotok? Hogyan kezeltétek?
Ha nem akarsz tőle semmit, akkor nem játssz vele. Az igen az legyen egyértelmű igen, a nem pedig nem. Szóból ért az ember - egyenes, egyértelmű szóból a legjobban.
Ne hülyítsd, mint amit eddig tettél vele, mert az aljasság: a másik ember legmélyebb érzelmeivel való játszadozás.
A kitartás és az állhatatosság egy szép, férfias jellemvonás. De csak ha amúgy bejön a pasi. Mert ha nem jön be, ugyanezek a tulajdonságok egyből értetlen, makacs zaklatóvá teszik.
Csak érdekességképpen világítok rá a kettős mércére, mert amúgy természetesen megértelek. Szíved joga, hogy dönts a saját életed fölött.
Nos, ha másképp nem megy, mutasd meg neki ezt a kérdést, és a rá kapott válaszokat.
Én csak azt nem értem, hogy ez a klasszikus: "maradhatunk barátok" szlogen minek kellett bele, főleg akkor, ha nem is törekedtél arra, hogy azokká váljatok, hanem egyből leépítetted. (Nem hiszem, hogy békésen át lehetett volna a viszonyt formálni, az igaz, de mondani sem kellett volna, csak azért, hogy mondj "valamit".)
Írd meg neki, hogy úgy érzed, nem barátként közeledik feléd - ami valószínűleg igaz is -, ennél viszont nem tudsz többet adni, sajnálod, de nem akarsz vele semmilyen kapcsolatban lenni, mert ez számodra kellemetlen.
Nem nagyon van más megoldás. Most mindenképpen hosszútávon - de nem köntörfalazva - magára kellene hagynod, hogy ezt elrendezhesse a lelkében.
Amíg ott vagy, úgy érezheti, hogy a lehetőség is ott van (hiába mondtad, amit mondtál).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!