A led alapú tv-k, miért kapcsolnak be lassan? Kb 10-15 másodperc. Ez baj?

Figyelt kérdés
2019. júl. 17. 00:02
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
A CRT tévéknek is kellett ennyi idő. Persze más okból. A modern tévékben magához kell térnie az elektronikának, a szoftvernek ami az egészet vezérli (ez tart a legtöbb ideig), a háttérvilágításnak, végül a digitális tunernek, aminek rá kell hangolnia az utoljára nézett csatotnára, demultiplexálnia kell azt és végül megvárni az első keyframet. Csak ezután lesz kép.
2019. júl. 17. 00:40
 2/9 anonim ***** válasza:
50%

Ennek semmi köze a LED-hez, mellesleg ezzel pont semmit nem mondtál.

Vannak LED-háttérvilágítású LCD-k, amit a marketing kedvéért LED TV-nek neveztek el, ennek megfelelően ez egy ostoba elnevezés, de ez van.

Vagy vannak ma már az OLED TV-k is, ami nem LCD egyáltalán.

Kérdésed szempontjából, noha azt nem tudtuk meg, hogy miről beszélsz, de mindegy is, mert ez az alaplap bootfolyamatán múlik, ami lényegében egy kis számítógép.

Nincs köze a kijelző technikájához.

Ahhoz inkább van köze, hogy Smart, illetve Android Smart stb. megoldások lehetségesek.

Elég bosszantó tud lenni egyébként, amikor például lassú egy egyszerű TV menü (ami a régi TV-ken még normálisan működött), miközben az ember a pokolba kívánja a smart rendszert, ami nem is lenne fontos egy TV-hez és sokan nem is használják azt a részét.

2019. júl. 17. 00:40
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

Egyébként van több TV a szervizem lomtárában, leggyorsabban egy LG bootol, ami nem smart, hanem a korábbi konstrukció, de már LED-es LCD.

Úgyhogy ennek nem sok köze van a digitális tunerhez, nem pont azon múlik. A MinDig TV-t is nagyon gyorsan bedobja.

De a Panasonic plazmám is nagyon gyors, pedig az még smart is. Viszont egyfajta Panasonic oprendszer fut rajta.

2019. júl. 17. 00:50
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2019. júl. 17. 00:58
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A szamitogep is 30-35 masodperc mig elindul. A szoft amig mindent elindit, idobe telik.
2019. júl. 17. 20:52
 6/9 Meton ***** válasza:
Azért szerintem a 15 mp kicsit lassú, az lehet baj. Nekem LG-m van, és szinte azonnal megjelenik a kép. A beltéri egység képe még kábé 1-2 mp, amíg megjelenik. A netre kapcsol nehezen, de ez nem zavarja az indulást, ettől a csatornák bejönnek. 15 mp alatt még a csatornákat is újra programozza.
2019. júl. 20. 23:29
 7/9 anonim ***** válasza:

# 6

LG sem mindegy, hogy melyik, újabb fajta Androidos szar, vagy régi fürge.

Mindamellett a kérdező írhatott volna típust is, hátha a szerviztapasztalatok alapján eszembe jutott volna valami.

Gyakorlatilag eszembe is jutott egy bizonyos típus, bizonyos hibája.

De minek firkáljak, firkáljon majd más.

2019. júl. 20. 23:35
 8/9 Meton ***** válasza:
Létezik androidos LG tévé? Én próbáltam rákeresni, de amit androidosként találtam, az is WebOS-sel ment.
2019. júl. 21. 10:14
 9/9 kokomfitty ***** válasza:
Írigylem akiknek ez a napi problémája.....illetve nem is...sajnálom őket.
2019. júl. 29. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!