Hogyan tudnék tv-ből kijövő jack csatlakozón kijövő stereo jelből,5.1-es erősítőbe jelet küldeni?
Ebben az esetben lényegtelen a típus szerintem, mivel minden adott és el tudja képzelni, aki látott már ilyeneket.
Viszont nem tudom, hogyan akarod megoldani:
- A sub kapja a bal-jobb csatorna közösített mélyhangjait.
- Többiről nem is beszélve.
Kompromisszumos megoldásként legfeljebb azt tehetnéd, hogy mivel a bal-jobb csatornában a mélyek általában egyformán vannak jelen, az egyik oldalt rákötöd a sub bemenetre is, amiből az a csatorna leszűri magának a mélyeket (már ahogy, miután ez a meghajtó eszköz dolga lenne), így lesz nagyjából egy 2.1 rendszered.
"Ebben az esetben lényegtelen a típus szerintem, mivel minden adott és el tudja képzelni, aki látott már ilyeneket."
Azért kérdeztem, mert hátha van valamilyen más csatlakozási forma a készülékeken. Sőt, jó esetben az 5.1-es erősítőben van Dolby Surround (Pro Logic) dekóder, ami a sztereó jelből tud csinálni "ál"-5.1-est (upmix) - csak be kell állítani.
"Azért kérdeztem, mert hátha van valamilyen más csatlakozási forma"
Erre én is gondoltam volna, de elvetettem, a határozott állítás miatt:
"csak 6db (front r-l, surround r-l, center, sub) Rca"
Kérdező azt mondta, hogy van valami ilyesmi:
...és ennyi.
Kérdező!
Áruld már el neki, mert ez nem fog leszállni rólam, ráadásul elkezd engem tájékoztatni olyasmikről, amit én nem kérdeztem, mert lehet, hogy jobban tudom tőle is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!