Nektek mi a véleményetek az Alcor márkáról?
Nekem rossz tapasztalatom volt vele.
Alcor ebook-olvasóm volt. Kb. havonta lefagyott és ilyenkor szervízbe kellett vinni.
Aztán a sokadik ilyen szervíz után újra cserélték. Az új is pár hónap után elkezdte ugyanezt csinálni.
Vegyesek a tapasztalataim.
Annak idején egy Alcor MP4-lejátszóm volt, ami úgy, ahogy bírta a strapát, de elég kényelmetlen volt a használata, meg nem is mindig érzékelt megfelelően (érintőfelület volt rajta, nem gombok). Aztán egy jó darabig nem lett bekapcsolva, utána pedig már nem tudtunk bele életet lehelni.
Aztán egy tablet-et vettünk, ami amolyan 2 az 1-ben gép volt, mert volt rajta Android és Windows 10 is. Ezzel is voltak hardveres gondok, méghozzá itt már elég kellemetlenek: nem töltött fel, hiába csatlakoztattuk a töltőre, sőt, még szerviz után sem akart normálisan működni. Végül az akkumulátor teljesen megadta magát.
A 2 operációs rendszer nem lett volna rossz, de az Android-ot nem frissítették, legalábbis egyszer sem jelzett, hogy lenne valami új verzió. A Windows jó volt, csak ott meg visszaköszönt az, hogy talán 32 GB volt az össz. háttértár, ezen osztozott az Android-dal. Ami nyilvánvalóvá tette, hogy egy VLC-t lehetett még esetleg külön rátenni, meg egy Chrome-ot és lényegében meg is telt a tárhely.
Ugyanakkor, hogy valami pozitívumot is írjak: az említett tablet esetében én egyszer megpróbáltam kigyalulni az Android-ot és újratelepíteni a Windows-t. Ez sikerült is, viszont a készülék dobozában nem voltak mellékelve a driver-ek (így pl. az érintőképernyő nem is ment, meg hang sem volt rajta), így írtam a gyártónak, hogy segítsenek, mert a honlapjukon sincs már fent ez a termék. (2015 körül vettük és tavaly télen próbálkoztam a Windows újratelepítésével.) Gyakorlatilag amint elküldtem az e-mailt, pár órán belül már válaszoltak is. Elküldték az összes driver-t egy tömörített mappában. Ez szerintem egy nagyon korrekt gesztus volt, mert mint írtam, a terméket azóta már nem is forgalmazzák.
Aztán valahol itt lett az, hogy a sok használattól beszakadt a foglalata, így már nem tudtam az OTG-kábelt csatlakoztatni, következményesen a töltésnek és az akkumulátornak is lőttek. (Mert ez egy micro-USB porton belül ment.)
Összefoglalva: inkább rövidebb távú használatra javaslom esetleg, közép- és hosszútávra nem! Az anyaghasználat és az összeszerelés hagy némi kívánni valót maga után (nem strapabírók), de összességében egy teljesen, 100 %-osan átlagos felhasználásra úgy-ahogy jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!