ZZack kérdése:
ADSL Splitter-el működő internet miért áll le?
Figyelt kérdés
Telefon kábelről jön be a net és egy adsl splitter segítségével megy a net felületesen.A egyszer felveszi magát utánna már nem. Sokat testelgettem, variáltam,más splittert használtam viszont ha rövidzárlatozom a tekercseket akkor megint elindul a net és megy kb 10 percet majd újra leszakad. Valakinek valami ötlete hogy mi okozza, esetleg hogyan tudnám megoldani?2019. máj. 15. 19:41
1/4 anonim 

válasza:

Ésmiért nem a szolgáltatót hívod fel? Ők rá tudnak nézni sok mindenre. Ezért vannak.
2/4 anonim 

válasza:

Jelszintcsökkenés okozza, próbáld meg a splitter nélkül direktben bekötni a kábelt a modembe, hogy akkor mi van.
Úgy persze nem lesz telefon, de a teszt kedvéért.
Az ADSL szűrő gyakorlatilag hasonló egy hangváltóhoz, csak itt a DC és hangfrekvenciát engedi a telefon irányába (nagyjából 4 kHz-ig), míg 20 kHz felett a modem irányába.
De a modem maga is tartalmaz leválasztó kondenzátorokat, szűri magának a sávot, ezért direktben is rá lehet kötni a vonalat.
3/4 A kérdező kommentje:
Próbáltam már direktbe routerbe nyomni. Annyira nem érdekel a telefonos része, de ha direkbe nyomom igaza hogy bejön a net de ilyenkor még 10 percig se bírja mert leszakad. Egyépként a szolgáltatók már egy éve mind küldig a szakember de még nem érkezett meg...
2019. máj. 15. 21:50
4/4 anonim 

válasza:

Lakáson belül, vagy ameddig hozzá tudsz férni (lépcsőház stb.) vezeték, illetve kötések ellenőrzése, többivel nem tudsz mit csinálni.
Ha túl távol vagy a központtól, illetve akármilyen vonalhiba okozhat szintcsökkenést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!