Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mitől "zöröghet" a hangfal?

Mitől "zöröghet" a hangfal?

Figyelt kérdés

Kaptam két felújított, egyforma videoton hangfalat, viszont az egyik magas hangerőn zörög, pontosabban a mély hangszórója ahogy tolja a basszust úgy zörög a hangfal is.

Mitől lehet ez?

Észrevettem hogy a membránok kilengése sem egyforma, de gondolom ez a sztereo miatt lehet, de javítsatok ki ha tévedek.

Bekötésüknél figyeltem, ugyanúgy vannak bekötve (din csatlakozóval aminek van egy lapos meg egy hegyes vége)a laposra raktam a negatívot.

2019. ápr. 26. 09:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez legtöbbször nem jót jelent. Szorul a tekercs a mágnesrésben, persze csak kicsit, ez adhat ilyen kellemetlen zörgő hangot.
2019. ápr. 26. 09:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Ahogy nemrég is volt róla szó, a mélyek kivezérlése gyakorlatilag mindig egyforma a sztereóban.

Régen a lemezjátszó tűje ki is ugrott volna a barázdából, ha nem így keverték volna, de ez azóta is így szokás.

Külön kell választani a hangszóró vagy a doboz stb. zörgéseit (behatárolni, eldönteni, hogy milyen hibát keresel).

A kiszerelt hangszóró membránját kézzel, érzéssel mozgatva, lehet érezni az esetleges súrlódást, szorulást általában, ha rosszul lett felújítva.

Másik hiba például a tekercs lazulása, megégése túlterhelés miatt, vagy jobb esetben csak a lengővezeték törése.

2019. ápr. 26. 10:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Megnéztem a csavarozást, avval nem volt gond, ha fordítva lenne bekötve a hangszóró az okozhatna ilyet? Minden esetre köszi a fent leírt tippeket - én mélyebben nem nyúlok bele, elviszem majd a szakihoz megcsináltatni.
2019. ápr. 26. 12:21
 4/5 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam másik erősítővel, avval nem produkálja a problémát. A sajátomon viszont akárhogyan kötögetem mindíg ugyan az a hangszóró zörög, pontosabban a mély része.

Na ez mitől lehet?

2019. ápr. 27. 12:43
 5/5 anonim válasza:
Rakj alá gumilábakat,ajtoütköző megteszi. Ragaszd nem fúrd! Enyém is zörgött. Ezzel orvosoltam. A rezonancia miatt.
2019. aug. 24. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!