Mitől "zöröghet" a hangfal?
Kaptam két felújított, egyforma videoton hangfalat, viszont az egyik magas hangerőn zörög, pontosabban a mély hangszórója ahogy tolja a basszust úgy zörög a hangfal is.
Mitől lehet ez?
Észrevettem hogy a membránok kilengése sem egyforma, de gondolom ez a sztereo miatt lehet, de javítsatok ki ha tévedek.
Bekötésüknél figyeltem, ugyanúgy vannak bekötve (din csatlakozóval aminek van egy lapos meg egy hegyes vége)a laposra raktam a negatívot.
Ahogy nemrég is volt róla szó, a mélyek kivezérlése gyakorlatilag mindig egyforma a sztereóban.
Régen a lemezjátszó tűje ki is ugrott volna a barázdából, ha nem így keverték volna, de ez azóta is így szokás.
Külön kell választani a hangszóró vagy a doboz stb. zörgéseit (behatárolni, eldönteni, hogy milyen hibát keresel).
A kiszerelt hangszóró membránját kézzel, érzéssel mozgatva, lehet érezni az esetleges súrlódást, szorulást általában, ha rosszul lett felújítva.
Másik hiba például a tekercs lazulása, megégése túlterhelés miatt, vagy jobb esetben csak a lengővezeték törése.
Kipróbáltam másik erősítővel, avval nem produkálja a problémát. A sajátomon viszont akárhogyan kötögetem mindíg ugyan az a hangszóró zörög, pontosabban a mély része.
Na ez mitől lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!