Egy pufferkondi állásába is tönkre tud menni?
5 év alatt is, 20 év alatt is csak egy kisebb százalék megy tönkre, míg a többség simán végzi a dolgát.
Konkrétan Videoton pufferhibával is találkoztam annak idején, amikor még szervizben javítottam ilyeneket, de annak következménye volt, morgó hang formájában.
Magam részéről ellenzem a felesleges kondicseréket, egyrészt értelmét sem látom, másrészt egyfajta "butaparaszt" dolognak érzem, amikor nekiül a paraszt és elkezd mindent vaktában kidobálni.
Ahhoz nem kell ész, fogalma sincs az egyes alkatrészek funkciójáról, az áramkör működéséről. Lehet, hogy hülyeség, de szinte sértőnek érzem a szakmára nézne, hogy ilyenek is belegányolhatnak bármibe, tudás nélkül.
Nem tudják azt sem, hogy a kondikat főleg az impulzusterhelés nyírja ki, ahol ez nincs 100 évig is jó lehet, főleg már a korszerűbb kondik.
Még hozzátenném, ritka eset volt a puffer hibája, többit meg csak azért írtam (nem a kérdéssel kapcsolatban), mert a fórumokon lehet találkozni olyan nézetekkel, hogy dobálni ki mindent vaktában.
Sőt, régen volt ilyen kolléga is, de túl sok esze neki sem volt, épp csak forrasztani tudott.
Köszönöm a részletes leírást.
Mérni sajnos nem tudtam, - nincs hozzá műszerem, de nem torzít és elég erős - ebből vontam le a következtetést.
Ismertem az előző gazdáját az erősítőnek - hozzáértő műszerész volt, szóval biztos hogy nincs elgányolva benn semmi sem.
Azt még elfelejtettem írni, hogy 80-as évekbeli modelről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!