Milyen mikrofon lehet jó zenét felvenni?

Figyelt kérdés
Szóval van egy kis középkategóriás hangrendszerem. Szeretnék róla ilyen teszt vidiket csinálni arról, hogy hogyan szól. Telefonnal nagyon gyenge a hangminőség hiába a piacon lévő egyik legjobb telefon. Nincsenek magasak nincsenek mélyek a felvételben. Usb mikrofon kellene. Használtan is akár. 20 ezer környékén szánok ra. A válaszokat előre is köszönöm!
2019. ápr. 15. 08:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb, legdrágább miki se adja vissza, hogy milyen élőben. De közel járhatsz hozzá. Mindenképp egy sztereó mikrofont vegyél amit a müsorhallgatási pontba, kb a magassugárzóval egymagasságba tegyél. Úgy tudod elérni a legjobb hatást. Konkrét típust nem tudok ajánlani, én a színpadi hangtechnikában vagyok jártas.
2019. ápr. 15. 08:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Sajnos tudom, hogy nem lesz olyan. Ennyi pénzből szeretném a legjobbat. Tényleg csak hobbi szintre kell. Köszönöm a gyors választ!
2019. ápr. 15. 08:41
 3/9 A kérdező kommentje:
Auna mic 900 esetleg?!
2019. ápr. 15. 08:49
 4/9 repulo ***** válasza:
100%

Amennyit szánsz rá, nagyon karcsú.

[link]

Az egyik 170, a másik 210 ezer forint.

Az Auna-t felejtsd el, felesleges pénzkidobás bármely termékük megvétele.

2019. ápr. 15. 08:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Sok mindentől függ, mit akarsz felvenni, az a legfontosabb.

A minőség nagyon függ az ártól, a profi stúdiómikrofonok milliós áron vannak.

A legjobbak szerintem az olcsó(?) kondenzátor mikrofonok, de kell nekik 48 v fantomtáp.

Szerintem általános célra AT2020 tól indul, ami már vesz valahogy, a mély hangokat prímán veszi, nekem van egy és elégedett vagyok a saját felhasználásra. (30000 Ft újonnan)

Gitár felvételéhez trükközni kell vele.

A7 iránykarakterisztikája is fontos, amely lehet vese alakú, nyolcas, vagy gömb - ez azt jelenti, milyen irányokból veszi fel a hangot, illetve merről jó az érzékenysége.

Az usb változatok kicsit drágábbak, de nem kell hozzá hangkártya, mert be van építve valami egyszerű dolog, ami adja a fantomtápot is, de gondolhatod, hogy ha egy külső hangkártya töredékébe kerül, illetve drágább, akkor milyen minőségű lehet.

Szerintem kell hozzá hangkártya is, egy Behringer UMC 204HD interfész már megteszi, kell a mikrofonhoz xlr kábel, egy mikrofon állvány.

Nagyjából 70000 Ft körül járunk, szerintem ez a minimum.

Vokál felvételre már megteszi mikrofonnak sztereó pár Behringer C2, vagy C4, vitás, hogy melyik a jobb, ezek inkább a magas hangtartományban jók, esetleg megnézheted a Behringer C3-at, annak változtatható a karakterisztikája, mind a hármat tudja, általános célra lehet, hogy jó, mert csak fele az Audiotechnika 2020 nak az ára, de szerintem annyival rosszabb is a minőség, bár ki tudja, valszeg van egy kis alapzaja.

Hangszerekhez van egyébként hangszermikrofon, külön minden fajtához.

Vehetsz persze USB- mikrofont is, de ne várj tőle csodát, bár a telónál biztosan jobb lesz, esetleg az Auna 900 típusokat megnézheted, ehhez csak egy állvány kell, vagy egy tripod, ami tartja, még USB kábel is van hozzá, ez nagyjából az az ár, amit rászánsz.

Jó a karakterisztikája, 10hz-20khz, az szuper, csak szerintem a gyengécske beépített hangkártya miatt lesz valami alapzaja, de nem biztos, hogy zavaró a számodra.

[link]

2019. ápr. 17. 20:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Ja, ha nem akarsz midizni, csak hangot felvenni, akkor elég a kisebb Behringer interfész, az egy tízes körül van és vegyél hozzá Behrinder C2, vagy C4 mokrofont, szerintem a C2 jobb, bár a másik érzékenyebb, de az elég vacak.

A Hit Space boltot is érdemes megnézni, mert ott a másik a drágább, mint a Muzikernél és ott ki is próbálhatod esetleg, már ha van nekik kibontva, mert az igazi bolt, nem csak internetes áruház.

A Muziker különben jó cég.

Ezekben a kategóriákban ilyen olcsón ezt javaslom, egy olcsó Behringer interfész, a hozzávaló mikrofonpárral, ennél jobbat egy huszasért nem találsz, szerintem felejtsd el az USB mikrofonokat.

Ja, és még felejtsd el a használtat is, könnyű kinyírni ezeket az eszközöket, vegyél újat, ha jót akarsz.

2019. ápr. 17. 20:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kielégítő választ. Sokat tanultam. Van amin agyaljak mostmár.
2019. ápr. 18. 01:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Még annyit, ha a sztereo mikrofonpár mellett döntesz, akkor két XLR bemenetes interfészre van szükséged, mert ugye két mikrofonnal veszel fel.

A Jackes bemenet az elektromos gitárhoz való, arra nem kell ráadni a fantomtápot, amire van gomb az interfészen.

Ha valaki fitymálja az olcsóbb eszközöket, ne hallgass rájuk, olyan ez, mint az autóknál, hogy valaki Ferrariról, meg Audiról beszél, az más kategória, de jó nekünk a Skoda is, vagy a Dácia, ha többre nem futja, világos, hogy ami százezrekbe, vagy milliókba kerül, az jobb, de ha ló nincs, szamár is jó.

Otthoni használatra nem olyan rosszak ezek.

A jobb minőséghez ki kell tanulnod a kezelését, a felvétel technikáját, hogy ki tudjad hozni a legtöbbet, felvételi távolságokat, beállításokat, meg olyasmiket, hogy audió kábel ne tegyél tápkábelra, mert zajt generálsz vele, ha keresztezi egymást, akárhogy le van szigetelve.

Hangszóród, vagy fülhallgatód bizonyára van, de itt is szükség lehet átalakítóra, kis Jackról nagyra, mono kábelről sztereóra. vagy nagy Jackről kicsire.

Ha a Behringer kártyát választod, akkor elmondom, hogy a MIDAS előfok jobb, mint a XENIX.

2019. ápr. 18. 06:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Újra elolvasva a kérdést, úgy látom, a hangrendszeredet akarod csatlakoztatni egy komputerhez és mellé szöveget rámondani.

Kész zenét véletlenül se vegyél fel mikrofonnal, csak közvetlen átjátszással, a kapcsolathoz egy jó hangkártyára van szükséged, amivel a kapcsolatot meg tudod teremteni, majd egy olyan mikrofonnal, ami a szöveget jól veszi és nincs nagy alapzaja, rámondod, amit szeretnél.

Nem azért javaslom a Behringert, mert mániás fanja vagyok, csak ez a legolcsóbb olyan interfész, ami már számít is valamit, nézd meg a ki és bemeneteket és válaszd a legolcsóbbat, majd vegyél egy hozzávaló mikrofont a szövegnek, szerintem ennek nem kell olyan kiválónak lennie, szöveghez már sok típus jó, de ha már van hangkártyád, ami eleve kellhet a kapcsolathoz, akkor vegyél egy rámondásra alkalmas mikrofont, talán a Behringer C1 is megfelelő, de ha bemész a Hit Space boltba, ott meghallgathatod esetleg, melyik olcsó mikrofon az, ami már a céljaidra alkalmas.

[link]

[link]

Ehhez még kell XLR kábel, meg valamilyen, akár csak egy asztali mikrofontartó.

Filterekkel egyenlőre ne törődj, ha nincs rá pénzed, azok amúgy is tompítják kicsit a hangot, nem kell közvetlenül belebeszélni, vagy egy kicsit távolabbról mondod a szöveget és okés.

2019. ápr. 18. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!