Erősítő hangfal párosítá, hogyan?
Már sokat olvasgattam a témáról, de még mindig nem tiszta minden!
Nem csak egy igen/nem választ szeretnék, hanem megérteni a dolgot! Konkrét adatokat a végén írok!
(cáfoljatok, ha nem jók az infóim!)
Eddig olvasott infók alapján, ha nagyobb a hangfal teljesítménye az nem baj (sokhelyen azt írják kötelező 25-50-100%al nagyobb hangfal)! Mindenhol az olvastam hogy az impencia a legfontosabb!
Az erősítőm használatijában a mellékelt link mutatja mi van (amin nem igazán tudok elmenni, főleg a W-okon)!
Link :
Az erősítő hátuljára (a hanfalkimenethez) az van írva, hogy:
A or B 4~16 ohm
A + B 8~16 ohm
Tehát erre az erősítőre ráköthetek 1pár (Mondjuk "A" csatornára) 8 ohm 150W-os hanfalat?
Erősítőm:
Denon PMA 425R
a kiválasztott hangfal:
Reflex R150 Baby Mega
Ritka túlhajtás esetén mi lehet a szitu? (melegszik az erősítő, esetleg ki is mehet a végfok?)
Mennyire jó, vagy nem ajánlott, esetleg veszélyes (Az erősítőre vagy a hanfalra nézve) párosítás lenne ez?
Csak segítő szándékú hozzászólást várok! Minden segítségnek örülök! Nem csak igen/nem választ szeretnék, hanem megérteni is a témát!
(Egy 4 ohm os hangfalat már kicsináltam az erősítővel, nem tudom hány wattos volt, Noname volt!)

52 Watt-os erősítőre enyhe túlzásnak tűnik 150-es hangfal, mégis, pont ezért simán le tudja égetni az erősítő a hangfalat, de viszont is működik a dolog, mert nem ekkora hangfal visszarúgására van méretezve a végfok. Viszonylag egyszerű a dolog, ha elkezd torzulni a hang, lejjebb kell halkítani.
Na, azért hogy valamit segítsek is:

1. [link]
2. Ha kisebb a hangfal impedanciája, általában arányosan nő a leadott teljesítmény, viszont jobban melegszik az erősítő.
3. Igen, csúcsra járatva, vagy annak közelében tudnak torzítani az erősítők is, főleg az átlagember számára kifizethetők.

Mindig nagyobb erősítő kell, mint hangfal, fordított esetben torzítás lép fel. Mindig a legkisebb impedanciára kell törekedni, amit az erősítő kezelni tud.
Hangfalak gyakran a névleges teljesítményük TÖBBSZÖRÖSÉT is képesek elviselni, ha tiszta a jel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!