Baja lesz a videómagnómnak DVD felvevőmnek hifimnek házimozimnak ha kihúzom a áramból?
A VHS 1 évig nem volt áramban, és mikkor használni akartam nem pörgette vissza a kazettát nem ment bele a kazetta inkább ki lökte nem adta ki a kazettát.
Ez tényleg bajt okoz a elektronikai cuccokban?
Nagybátyám ki húzza a DVD lejátszóját és a videómagnóját mert nagyon ritkán használja, kérdeztem tőle miért húzza ki, erre azt mondta feleslegesen ne fogyassza az ármat.
De nyáron muszáj lenne kihúzgálni mert jön a villámlás.
#8 vagyok:
Esküszöm neked hogy az az érzésem, mintha nem is olvastad volna a válaszom!
-Fejcsere? Miért? Nem játszik le semmit?
-Motorcsere? Miért? Nem tud pörögni a motor?
-Szalagvezetés-csere? Miért? Megeszi a szalagokat, vagy eltépi?
Ismét #8:
Úgy látom a logikád alapján hogy nem tudsz valamit a videók szalag-továbbításáról!
Lejátszáskor a szalagon rögzítve van az úgynevezett sorfrekvenciás jel is, amelynek értéke pontosan 15625 Hz. Az automatika úgy próbálja a szalagsebességet beállítani, hogy a rögzített jel ezzel a sebességgel érkezzen, vagyis szinkronizálja a sebességet. Persze ez nem azonnal történik, pár tized másodperc, esetleg egész másodperc.
Ha bármi akadálya van az egyenletes szalagtovábbításnak, akkor az automatika korrigálni próbál. Ahogy ez sikerült a szerencsétlennek, ismét újabb probléma lép fel, és kezdheti újra!
Tehát ami eredményt látsz a képernyőn az csak részben van a hiba miatt, részben viszont az automatika helyreigazítása!
-Fejcsere? Miért? Nem játszik le semmit?
De, csak a szerelő mondta LP hiba attól is lehet
-Motorcsere? Miért? Nem tud pörögni a motor?
De, csak gondoltam gyengülhetett és azért rossz az LP
-Szalagvezetés-csere? Miért? Megeszi a szalagokat, vagy eltépi?
Szalagvezetésnél beállítást mondtam, mert mondták azért nem játszik le rendesen LP felvételt.
Csak nem értem miért nem tudták megcsinálni 2012-ben LP hibát, csak annyit mondott hogy állított a fejen.
Néha cakkozza a szalag szélét.
Pár napja kezdte el csinálni az összes kazettánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!