Van egy Olympus LS-12 diktafonom. Teszt nélkül nem lehet megtudni, hogy milyen osztályú SD kártya kell minimum hozzá, hogy maximális minőségben lehessen vele felvenni?
A minőségnek biztosan nincs köze a kártyához, miután digitális formátumban történik a rögzítés.
A sebesség lehetne érdekes, de ezekre a kártyákra videót is lehet rögzíteni, ez pedig csak hang.
Ha megnézed a kezelési utasítást, legjobb minőségű rögzítés a 96 kHz 24 bit (amit neked kell beállítani), úgy egy 8 GB méretű kártyára kb. 3 és fél óra fér.
Az adattárolókat úgy szokták gyártani, hogy ez 8 millió bájtnak felel meg (azaz nem 1024 váltószámmal számolok), így végül 0,6 MB/sec jön ki, ha jól számolom.
Ehhez képest:
Még a legvacakabb kártya is 2 MB/sec sebességű. Mellesleg, ha a kártya nem bírná követni az adatsebességet írás közben, arra úgyis hibát dobna a gép.
Tehát összefoglalva, az általad is bizonyára elolvasott(?) doksi miért nem határoz meg kritériumokat? Mert tökmindegy.
"A sebesség lehetne érdekes, de ezekre a kártyákra videót is lehet rögzíteni, ez pedig csak hang."
Osztályt kérdeztem, az sebességekre vonatkozik, igen.
Régi kártyák nem feltétlenül . jók, és ezért kérdzem.
kb. 3 és fél óra fér.
Ez sajnos nem igaz, kipróbáltam és alig egy óra fért rá
"ha a kártya nem bírná követni az adatsebességet írás közben, arra úgyis hibát dobna a gép."
igen, ezt hívják tesztelésnek, de az volt a kérdés, hogy tesztelés nélkül megtudhatom-e
A kezelési utasításból indultam ki: 8 GB --> 3h 35 min.
De ha te azt mondod, hogy 8 GB --> 1h, akkor mi a kérdés? Már letesztelted.
Ez 2,12 MB/sec értéknek felel meg.
Ha megnézed a betett linket, lehet róla elképzelésed, hogy mennyire túlaggódod ezt a kérdést.
Először rosszul írtam (a giga nyilván milliárd, nem millió), de a számolást ez nem befolyásolta, amit jelez az is, hogy most épp 3 és félszeres érték jött ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!