Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan tudom beállitani, hogy...

Hogyan tudom beállitani, hogy a számítógép fix időpontban álljon le minden nap? (win7)

Figyelt kérdés

A gyerek hajlamos "túlgépezni" magát, így kellene valami megoldás, ami nem egy külső szoftver, hanem ami a START menüből indul. Amit néztem, a "shutdown.exe -s -t XXX" nem időpont alapon műkődik, hanem időtratamra, pl 120 percre de az most nem elég.

Minden nap max 11ig gépezhessen, egy perccel sem tovâbb.

Muszáj megfognom a gyereket, kérlek segítsetek, annyira nem nagy gépszaki, nem hiszem hogy sokat bajlodna ennek a kiiktatásával, de az automatikus kikapcsolást kellene csak elérni. Lenne fél perce kikapcsolni, ennyi vagy automatán leáll.

Köszönöm szépen a segítséget előre is, ha hasznos.

Itt kizárólag szàmitástechnikai segítség kell, nevelésbeli megoldást/tanácsot stb most ne írjatok. Köszi.

2019. márc. 29. 06:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A kikapcsolást egyébként az operációs rendszerből lehet, ugyanis az operációs rendszert le kell állítani. Biosból csak bekapcsolni lehet.
2019. márc. 29. 11:22
 12/15 A kérdező kommentje:

Zzzoli - kommentedre esetleg tudsz konkrét megoldást, hogy op rendszerből hogyan tudom kikapcsolni fix időpontban (mint ahogy a kérdés is szólt)?

Mert még igazi segítséget igazán 1-2 választól eltekintve nem kaptam :(

2019. márc. 30. 08:55
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Megírtam, nem találod a Feladatütemezőt még a Startmenü keresőjével sem?

Bár nem teljesen világos, mert az simán megoldható, hogy a shutdown.exe kilövi alóla a Windowst (már csak tudom, én is jártam így).

Gép leáll, utána csak be kell kapcsolni és mehet tovább.

2019. márc. 30. 09:22
 14/15 A kérdező kommentje:
Nekem nem win7 van, most egyetlen megoldást sem kaptam, így még csak rá sem tudok nézni. Ha csak a feladatkezelőt nézem, IDŐTARTAMOT lehet vele állítani, asszem másodpercet vagy percet, de fix időpontú leállítási megoldás (a fizetősön kívül) és annak a menete még senkitől sem jött. De azért köszönöm.
2019. márc. 30. 18:58
 15/15 anonim ***** válasza:

Te tudsz még valamit hajtogatni azon kívül, hogy "egyetlen megoldást sem kaptam stb."?

Próbált magad átkonfigurálni arra, hogy ha nem tudsz valamit, akkor kérdezel!

Ne viccelj, ha rendesen átnéznéd a Windows Feladatütemező Súgóját, vagy szétnéznél a neten, akkor rájöhetnél, ezzel MINDENT lehet. Ez még semmi is ahhoz képes:

[link]

2019. márc. 30. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!