Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Zajszűrős fejhallgató el...

Zajszűrős fejhallgató el tudja nyomni a kiabálást?

Figyelt kérdés

Vonattal járok dolgozni. Szeretnék olvasni az úton, viszont jelenleg nem tudok, mindig van a kocsiban egy kiabálva telefonáló felnőtt, hangosan vihogó tinicsapat, vagy visítozó kisgyerek, akitől nem tudok a könyvre figyelni.

Gondolkozom zajszűrős fejhallgatóban, viszont azt olvastam, hogy azok inkább egy monoton alapzajt tudnak jól elnyomni, a hirtelen hangokat nem.

Jók lennének vajon erre, amire nekem kell? Ilyen hirtelen hangos zajokat el tudnak nyomni?

2019. márc. 19. 07:50
 1/5 TR75 ***** válasza:
100%

Tényleg a monoton zajok ellen jó az ilyen fejhallgató, mert adott frekvenciatartományt szűr. Ahhoz, hogy váratlan zajokat tudjon kiszűrni, olyan intelligens vezérlés kellene, ami a zavaró hang jelentkezésekor késés nélkül azonnal kioltja az adott zajforrás hangját, figyelembe véve a változó intenzitást és a változó frekvenciát is. A váratlan hangok kiszűrésére akkor alkalmas, ha azok frekvenciatartománya épp egybeesik a szűrő által kioltott frekvenciatartománnyal.

Szóval ez nem csak egy egyszerű fejhallgató lenne, hanem egy mesterséges intelligencia által vezérelt kütyü (aminek a reakcióideje 0 kellene legyen).

2019. márc. 19. 08:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Füldugó
2019. márc. 19. 08:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Jelenleg - legjobb tudomásom szerint - még a hallókészülékek sem tudnak ilyet, ahol egyre jobb és jobb zajszűrési módszerekkel, algoritmusokkal kísérleteznek...
2019. márc. 19. 09:16
 4/5 Wadmalac ***** válasza:

Ebbe építsd be a fülest, olyan kuss lesz odabent, hogy csak na.

De ezzel ne próbálj meg közlekedni, azt a vonatot sem hallod meg, ami már a hátadba dudál.

[link]

2019. márc. 19. 10:39
 5/5 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszokat :(

Füldugóval dolgoztam már, nem ér sokat. :D

Reménykedtem, hogy tudom értelmesen/hasznosan tölteni azt a napi 2 órámat... :/

2019. márc. 19. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!