Digitális adás vételére alkalmas készüléken milyen átalakítóval lehet analóg adást fogni?
VHS videómagnóval, abban még van / volt analóg tuner, a TV AV-bemenetére rákötöd.
DVB-T modulátorban nem érdemes gondolkodni, eleve annak is AV-bemenete van és aránylag drága eszköz, amit kábelszolgáltatók használnak.
De én még nem láttam olyan TV-t, ami csak digitális vételre alkalmas. Igaz, hogy csak "normális" TV-ket szoktam javítani, nem ilyen kicsiket.
Sokan azt hiszik egyébként, hogy egy TV-ben külön van analóg és digitális tuner, de ez nem igaz.
Egy közös tuner van (miután azonos frekvenciasáv), csak utána a demodulátor eltérő, illetve MPEG-dekóder is kell még.
SAT tuner van külön, mivel az más frekvencia, külön csatlakozóval, nem véletlenül.
Tehát arra próbálok kilyukadni, hogy az analóg demodulációt kihagyni egy TV-ből nem nagy megtakarítás, szinte semmiség. Pláne, amikor úgyis benne van egy processzorban.
Köszönöm a válaszod, valóban van az egyik hátlapon egy utalás (analog-DVB-T)de ezzel együtt sem működik analog kábeltv-s adásról.A menüjébel a beállításokban sem találtam ilyen átkapcsolást. Amatőr szinten ismerem a fogalmakat, de ehhez a Te profizmusod segíthet.
A Google Drive-ra feltöltöttem képeket, de nem jövök rá hogy linkeljem ide
Köszi a fáradozásodat.
Nekem nem ad hozzáférést a képekhez, de van sok más lehetőség, mint például:
Akkor jól rászóltam, ennél kivételesen külön antennabemenet van az analóg vagy DVB-T antenna részére, ami normál TV-knél egyáltalán nem szokás, a fentebb említett okból:
Hát ez szuper! magamtól a magam 70 évével sose jöttem volna rá. Így már minden világos, ráadásul a készülék specifikáció németül van, az angolom gyengébb..Este újra beüzemelem, most már analog kábelre is.
Jelezd ha Zalában járnál, egy 5 literes saját termésű Othello borrel köszönném meg a segítségedet
Üdv gábor
Én se tudok németül.
Sőt, ilyen tévém sincs.
Rákerestem a használati útmutatójára, ami neked is van.
Nekem is német nyelvet adott, ezt beírtam a fordítóba:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!