Régen milyen technikával zenéltek a discosok?
Fényekről itt egész jó kis gyűjtemény van:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Na de pl.melyik deck-ek, lemezjátszók voltak akkoriban a legalkalmasabbak erre a célra?
Kedves első, én olyat hallottam, hogy egy diavetítő elé rögzítettek egy laskaszűrőt, és az egészet gatyagumuval kötötték a mennyezetre, időnként meglökve azt. Na de nem ez a lényeg, hanem hogy az akkori "profik" mivel dolgoztak (fénytechnika modellek, hangforrás, erősítők, keverők, hangfalak)?
Van külön dj lemezjátszó, ezek direkthajtásosak, nincs bennük szíj, kb minden márka csinál ilyet, rengeteg féle létezik. Hangszedők közül az Ortofon a legismertebb és a legminőségibb, ami dj hangszedőket gyárt. A vékony, "banán alakú" hangszedői mind erre készültek. Egyébként a rendes nagy dj pultokon azért van 2 lemeztányér, hogy azonnal el tudja indítani a jóember a következő maxit. (maxi: 2-4 számos "kislemez", ami akkora, mint a rendes nagy)
Nekem ez a kevéske volt minden tudásom a retro dj kultúráról, remélem valamennyire hasznos volt. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!