A set-top-box mitől olyan meleg, amikor be sincs kapcsolva a tévé?

Figyelt kérdés
2019. febr. 21. 23:50
1 2 3
 11/23 Wadmalac ***** válasza:

Van egy kis HDMI-RCA digi-analóg videó-adapterem.

USB 5V-ról megy, 5 wattos, az egy amper.

Ha ráteszem a kávémat, melegen tartja.

Egy set-top boxban is benne van többek közt egy ilyen elektronika meg általában nem szakaszos üzemű táp, hanem trafó, ami jobban melegszik.

Én csak azt a sort nem értem ,hogy a set-top boxtól mitől melegedne a tévé.

2019. febr. 22. 09:49
 12/23 A kérdező kommentje:

Az előző szolgáltatómnálnem volt box, a kábel kintről ment bele a lapostévébe, és a tévé nem melegedett fel, csak langyos volt. Most ugyanazt a képet és hangot kapom úgy, hogy van egy boxom, ami felül meleg, alul még melegebb. A tévé továbbra is langyos.:)

Hogy miért váltottam? Mert 35%-kal kevesebbet fizetek, és ráadásul van wifim is.

Kapcsolós elosztóban van mind a két doboz, és használaton kívül nem kap áramot.

Lehet, hogy majd pirítok rajta kenyeret.

2019. febr. 22. 23:18
 13/23 anonim ***** válasza:

Kár, hogy a kérdezőt nem lehet lepontozni, pl. azért, mert nem bírja körülírni, hogy pontosan mi a bánatért írta ki a kérdést. Mert eddig nem derült ki egyértelműen.

Azt értjük, hogy valamit szeretett volna megtudni, csak az nem világos, hogy mi lenne az.

2019. febr. 23. 11:02
 14/23 anonim ***** válasza:

A kérdés még hagyján, ahogy említettem, ügyfeleim is szoktak érdeklődni a téma iránt.

Azt is fenntartom, hogy az okát nem érdemes laikusoknak magyarázni, ilyen és kész, nem hiba, ez a lényeg.

Magam részéről sokkal inkább "elítélem", hogy a kérdezők szolgáltatót többnyire nem írnak, pedig sok esetben egyszerűsítené a választ.

Például több szolgáltatónál is van lehetőség set top box helyett a TV-be dugott kártyás modul alkalmazására, vagy más esetekben ez nem opció, de ki tudja, itt miről van szó...

2019. febr. 23. 12:01
 15/23 A kérdező kommentje:

A szolgáltatóm a Telecom, a szolgáltatás neve FLIP.

Nem értem, mit lehet nem érteni a kérdésen. A set-top-box funkciója az, hogy tévét lehessen nézni. Amikor nem lehet tévét nézni, mert ki van kapcsolva a tévé, akkor mit dolgozik a box, miért zabálja az áramot, és fűt az én pénzemen? Direkt rákérdeztem a szolgáltatónál, azt mondta, nem kell kikapcsolni, ha nem nézem a tévét. Éjjel-nappal megy. Megkérdeztem két boxos ismerősömet, és nekik is tényleg megy éjjel-nappal.

2019. febr. 24. 00:18
 16/23 anonim ***** válasza:
A set top boxnak is van készenléti állapota, úgy mennyire melegszik?
2019. febr. 24. 09:59
 17/23 anonim ***** válasza:

"Amikor nem lehet tévét nézni, mert ki van kapcsolva a tévé, akkor mit dolgozik a box, miért zabálja az áramot, és fűt az én pénzemen? "

Miért nekünk reklamálsz? Nem mi melegítjük.

Ha zavar, miért nem kapcsolod ki?

"Megkérdeztem két boxos ismerősömet, és nekik is tényleg megy éjjel-nappal."

Ebből a szempontból irreleváns, hogy a megkérdezett ismerőseid kikapcsolják vagy sem, hiszen nekik is az ő pénzükön fűt.

Ez kb. annyira automatikus, mint a zuhany, ha megnyitod a melegvizet. Ha nem állsz alatta, akkor is folyik a melegvíz, csak akkor nem, ha elzárod a csapot.

A box se tudja, hogy te mikor nézed a tévét.

2019. febr. 24. 11:48
 18/23 A kérdező kommentje:

"A box se tudja, hogy te mikor nézed a tévét."

Ha már olyan okos, hogy átvette a tévé irányító funkcióját, akkor felismerhetné, hogy mikor van bekapcsolva.

Aki felháborodik, hogy miért kérdezek valamit, azzal közlöm, hogy nem fogom lelőni, ha nem válaszol :) Sőt elolvasnia sem kötelező, amiket írok. Főleg ha nem képes felfogni, hogy miért érdekel az, hogy MITŐL MELEG, mert ezt még mindig nem tudom.

2019. febr. 24. 23:44
 19/23 Wadmalac ***** válasza:

"Ha már olyan okos, hogy átvette a tévé irányító funkcióját, akkor felismerhetné, hogy mikor van bekapcsolva."

Ez technikailag valóban megvalósítható, biztos van olyan doboz, ami tudja is.

Csak biztosan nem azon az áron, amibe a mostani kerül. Nem mintha sokkal drágább lenne elektronikailag, de plusz funkció, amiért pénzt lehet kérni.

Tényleg érdemes standby-ra nyomni, amikor nem használod. Esetleg kicsit lassabban indul be a tévéadás, mintha mindig menne, de a villanyszámlán az a +/- 30 W azért éves szinten már meglátszik.

Elromlani nem fog attól, ha kikapcsolod.

Azzal, hogy melegszik, nincs mit tenni. Kis helyre zsúfolt viszonylag nagy üzemű elektronika, közel sem olyan jó elvezetéssel és hűtéssel, mint egy PC. Ez ilyen és kész.

2019. febr. 25. 07:18
 20/23 anonim ***** válasza:

"Aki felháborodik, hogy miért kérdezek valamit, azzal közlöm, hogy nem fogom lelőni, ha nem válaszol :)"

Én sem foglak lelőni, ha nem vagy képes reagálni a felvetésemre, de megismétlem:

A set top boxnak is van készenléti állapota, úgy mennyire melegszik?

Egyébként nyitott kapukat döngetsz, a UPC-távszabályzó képes kezelni a TV-t is, csak rá kell programozni.

Ha jól emlékszem, ilyenkor ki tudja kapcsolni (nyilván készenlétbe) mindkettőt, egy gombnyomásra két parancs kiadása mellett.

Ha jól rémlik, ilyet tudhat a Telekom is, meg kell nézni pontosabban. TV-t tud vezérelni az is, már amely típusokat ismeri.

Vagy: vannak jobbfajta tanítható távszabályzók, ami hasonlóan betanítható erre a trükkre.

Nem mintha nem hallottunk volna a HDMI-n keresztül működő kapcsolatokról (CEC, Anynet+), de azt nem szokták támogatni ilyen boxok, vagy nem emlékszem ilyenre.

2019. febr. 25. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!