Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ezzel mennyire foglalkozik a NAV?

Ezzel mennyire foglalkozik a NAV?

Figyelt kérdés

Sziasztok, gépekkel és alkatrészekkel foglalkozom. (Adok és veszek) évente kb. 10-15 gépet veszek és adok el. Úgy tudom, hogy adózni kéne ezek után. Ezt mennyire figyeli a NAV?

A válaszokat köszönöm.

2019. febr. 17. 18:43
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Amennyiben valaki feljelent, akkor indíthatnak egy próbavásárlást. Ahogy nem adsz számlát, azonnal repül a büntetés.
2019. febr. 17. 18:54
 2/12 anonim ***** válasza:
59%

Hirdetéseket (Vatera, Jófogás stb.) figyelik, ezekre külön berendezkedtek már állítólag. Vagyis embereket állítottak rá.

Ilyenre vevőként jelentkezhetnek, majd az ügylet lezárása után előveszik az igazolványukat és eljárás alá vonhatnak.

Most ezt vagy megússza valaki, egyszerűen csak a nagy számok törvénye alapján, más meg ráfázik.

2019. febr. 17. 18:56
 3/12 A kérdező kommentje:
Értem. Ha írunk egy adás-vételi szerződést, azzal meg van oldva? Illetve mennyi az esélye, hogy ráfázok?
2019. febr. 17. 19:02
 4/12 anonim ***** válasza:

Nincs erre valamiféle határ mint régen? valami évi 280 ezer-300 ezer körüli érték volt, amiben adhatott el az ember használt dolgokat adómentesen számla nélkül.

Jól is nézne ki, hogy eladom magánemberként 1000 forintért a 30 éves super infracolor tévémet, és adjak számlát.

2019. febr. 17. 19:03
 5/12 anonim ***** válasza:
38%
Ha a neten árulsz nem is fontos próba vásárlást csinálniuk mert akkor ott van a nyoma.
2019. febr. 17. 19:04
 6/12 anonim ***** válasza:
17%

Nem lesz gond, ha beleírod a hirdetésbe, hogy:

NEM LOPOTT!!!!

2019. febr. 17. 19:10
 7/12 anonim ***** válasza:
59%
Valamennyi "évi limit" van, ameddig nem kell adózni (illetve én így tudom), piacon múlt évben, amikor vettem valamit, nekem is mondta aranyosan a bácsi, hogy "évi <összeg> összegig adómentesek vagyunk, de adok blokkot". :-) Pedig nem néztem ki ellenőrnek. :-)
2019. febr. 17. 19:18
 8/12 A kérdező kommentje:
Úgy olvastam, hogy ha nem haladja meg az évi profitom a 600ezer forintot, akkor nem vagyok adóköteles. Ha valaki ezt megerősítené nekem, akkor nagyon örülnék :)
2019. febr. 17. 19:25
 9/12 repulo ***** válasza:

Mármint 200.000-re gondoltál ugye? :-)

[link]

2019. febr. 17. 21:08
 10/12 anonim ***** válasza:
Adóköteles nem vagy, de az adóbevallásodban fel kell tüntetni. Ha nem teszed, és kapsz ellenőrzést, akkor lehet szankció.
2019. febr. 18. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!