Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » El akarok kezdeni fényképezni,...

El akarok kezdeni fényképezni, de még tök amatőr vagyok. Mit vegyek elsőnek: egy Canon EOS 1000D dslr gépet vagy egy Panasonic Lumix DMC-FZ38-as bridge gépet?

Figyelt kérdés
2010. júl. 1. 12:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Igen, de ezeket nem árt tudni! Lehet, hogy pár hét múlva már annyira nem is jön be :)
2010. júl. 1. 13:23
 12/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:) azt nem hiszem, hogy pár hét múlva megunnám amúgy:) Mindig is érdekelt a fotózás. nagyon régen szeretnék egy jó gépet, csak nem volt rá lehetőségem.
2010. júl. 1. 15:53
 13/19 A kérdező kommentje:
amúgy igazatok van. Szerintem elsőnek inkább egy bridge gépet fogok venni, amíg nem ismerem ki magam a technikákban, objektívek terén stb. Majd ha már többet tudok a dolgokról, akkor veszek egy komolyabb gépet.
2010. júl. 1. 16:02
 14/19 anonim ***** válasza:
Ha bridge gépet veszel, akkor fogalmad sem lesz az objektívekről ,azok tulajdonságaikról, előnyükről-hátrányukról, mivel nem fogod napi szinten használni őket. Ahhoz, hogy tapasztalatod legyen az objektívek terén, kell venni egy DSLR-t, alap obival, meg egy olcsó telével. A kettő együtt kb. 160.000 Ft (DSLR+kit obi, Sigma 70-300 APO tele)
2010. júl. 1. 16:18
 15/19 A kérdező kommentje:
oké, most már tényleg nem tudom mivel kezdjemxD
2010. júl. 1. 16:21
 16/19 anonim ***** válasza:

No, akkor leírom: :)

Érdekelt a fotózás...

Azt mondtam, hogy 60.000 ft, veszek egy "jó" gépet. Vettem... Tök jó volt, örültem neki, vettem állványt, könyvet, stb. Eltelt 3 hónap, és keresgettem a könyvben írt funkciókat a gépemen. És hát nem volt. :))

Szerettem volna nagyobb mélységélességű képeket csinálni (előtér kis része éles, többi mind homályos), hát a pici szenzor miatt nem tudtam...

Akartam szép éjszakai, hosszú expos képeket csinálni. Hát...olyan zajos lett, hogy alig láttam rajta valamit.

Ekkor kitaláltam, hogy nekem tükrös gép kell, mert az mindent tud, teljes a szabadságod, viszont 100.000 ft.

Megvettem. Azóta költöttem rá vagy 200.000-t még pluszban, viszont tényleg nem szab korlátot az elképzelésemnek, fejlődök vele és tetszik. Igen , tudnék még költeni rá vagy 500.000-t, de tudom hol a határ.

Szóval felesleges a bridge gép, ha fejlődni akarsz és nem csak turistafotókat készíteni. Ha csak azt akarsz, akkor tökéletes a bridge.

2010. júl. 1. 16:26
 17/19 A kérdező kommentje:
Kösznöm a véleményed. Én is valahogy így gondoltam, mivel fejlődni szeretnék. És ha már van egy vázam, akkor később már csak (főként) objektívekbe kell a sok lóvét befektetnem. Köszi:)
2010. júl. 1. 16:50
 18/19 anonim válasza:

Nézd, én a helyedben, csak egy kezdő, mondjuk Panasonic Lumix DMC-FZ38-at vennék, azon meg lehet tanulni fotózgatni, és ha megunod, mert nagyon sokan úgy vannak vele, hogy "én most el kezdek fotózni, és fotós leszek..."

megveszi a nagy drága gépet, használja 10x, és el is felejti... Én személy szerint ezt javaslom, a Panasonic jó gép nagyon, meg lehet vele tanulni fényképezgetni, és ha már jobban tudsz, szerintem ráérsz akkor venni komolyabb tükrös gépeket :) De te döntésed, én így csinálnám

2010. júl. 5. 09:55
 19/19 anonim ***** válasza:
Csak míg egy tükrös vázat és obit kb 30% veszteséggel el tud adni, ha megunja, addig kompaktot gyakorlatilag senki nem vesz használtan...
2010. nov. 24. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!