El akarok kezdeni fényképezni, de még tök amatőr vagyok. Mit vegyek elsőnek: egy Canon EOS 1000D dslr gépet vagy egy Panasonic Lumix DMC-FZ38-as bridge gépet?
No, akkor leírom: :)
Érdekelt a fotózás...
Azt mondtam, hogy 60.000 ft, veszek egy "jó" gépet. Vettem... Tök jó volt, örültem neki, vettem állványt, könyvet, stb. Eltelt 3 hónap, és keresgettem a könyvben írt funkciókat a gépemen. És hát nem volt. :))
Szerettem volna nagyobb mélységélességű képeket csinálni (előtér kis része éles, többi mind homályos), hát a pici szenzor miatt nem tudtam...
Akartam szép éjszakai, hosszú expos képeket csinálni. Hát...olyan zajos lett, hogy alig láttam rajta valamit.
Ekkor kitaláltam, hogy nekem tükrös gép kell, mert az mindent tud, teljes a szabadságod, viszont 100.000 ft.
Megvettem. Azóta költöttem rá vagy 200.000-t még pluszban, viszont tényleg nem szab korlátot az elképzelésemnek, fejlődök vele és tetszik. Igen , tudnék még költeni rá vagy 500.000-t, de tudom hol a határ.
Szóval felesleges a bridge gép, ha fejlődni akarsz és nem csak turistafotókat készíteni. Ha csak azt akarsz, akkor tökéletes a bridge.
Nézd, én a helyedben, csak egy kezdő, mondjuk Panasonic Lumix DMC-FZ38-at vennék, azon meg lehet tanulni fotózgatni, és ha megunod, mert nagyon sokan úgy vannak vele, hogy "én most el kezdek fotózni, és fotós leszek..."
megveszi a nagy drága gépet, használja 10x, és el is felejti... Én személy szerint ezt javaslom, a Panasonic jó gép nagyon, meg lehet vele tanulni fényképezgetni, és ha már jobban tudsz, szerintem ráérsz akkor venni komolyabb tükrös gépeket :) De te döntésed, én így csinálnám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!