Hogyan működnek a mai elektronikai eszközök? (Telefon, Tv, minden ilyesmi)
Figyelt kérdés
A lényeg, az hogy a tv plazma, LCD, stb, mobiltelefon hogyan működik? Megnéztem, most az iPhone 4-et "belülről" és azóta nagyon érdekel az egész elektronika. Valaki tudna komplex leírásokat, letölthető tartalmakat, minden ilyen dolgot felrakni ezzel kapcsolatban? Hogy megérthessem, az elektronikai eszközök működését? Aztán lehet, hogy a végén még majd rákapok és én is elkezdek ilyen kütyüket készíteni:) Szóval mindent, ami ezzel kapcsolatos leírást, hogy tényleg minden chipeket, alaplapot processzort, mindent érthessek, hogy hogyan működik. Remélem értitek és tudtok segíteni.2010. júl. 1. 10:08
1/5 anonim válasza:
ahhoz, h bármit megérts, értened kell a fizikának a fizikáját! nem itt fogsz választ kapni a kérdésedre. hány éves vagy?
2/5 A kérdező kommentje:
18. Tudom, hogy nem lesz egyszerű, és túl összetett, hogy csak egy fórumba írjam, de nagyon jól jönne a segítség. Meg, kizárnak, ha két különböző témába ugyanazt írom.
2010. júl. 1. 20:12
3/5 A kérdező kommentje:
Valaki akkor tudna segíteni?
2010. júl. 2. 16:52
4/5 anonim válasza:
Kezdd az alapokkal:
- áram: [link]
- feszültség: [link]
- ellenállás: [link]
- kondenzátor: [link]
- félvezető: [link]
- dióda: [link]
- tranzisztor: [link]
- tekercs: [link]
- LED: [link]
- erősítő: [link]
- hangszóró: [link]
- digitális technika: [link]
- tápegységek: [link]
- kijelző: [link]
- IC: [link]
- oszcillátor: [link]
- processzor: [link]
- tv működése: [link]
- mobiltelefon működése: [link]
Továbbá nézegess, hogy mik is vannak: [link]
5/5 A kérdező kommentje:
Kösz a segítséget. Ha van még ilyesmi, akkor várom.
2010. júl. 5. 19:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!