Nagyméretű LCD-s TV képernyőjét mivel tisztítjátok?
Azért azt érdemes lenne tudni, hogy ilyen tisztítószerrel akarsz nekimenni és milyen TV-nek.
Én nem biztos, hogy kockáztatnék egy több százezer forintos készüléket egy pár száz forintos tisztító folyadék megspórolása miatt. Láttam már olyan kijelzőt amit használhatatlanná tett "anya" a takarítás közben.
LCD-ről beszélve, vékony üveglapokból áll, amit egy ragasztott fólia fed. Ez egy polarizátor, illetve sötétítő fólia.
Amikor az LCD betörik, ez a fólia tartja össze.
A filmszerű fólia karcolásokra érzékeny, ami többé nem polírozható ki belőle.
Szervizemben a törések mellett előforduló totálkárok mellett olyan esetek sem ritkák, amikor tisztításkor bemegy a víz az alsó peremnél, ahol korróziót okozva tönkreteszi a kijelzőt, COF stb. alkatrészeket.
Nem tudom ki és miért nyomta le az 5-ös választ, de ez létező probléma, még ha nem is sűrűn fordul elő.
Mivel a polárszűrő kívülre kerül, megsérülhet ha olyan vegyszer éri, megváltozik a polarizáció:
Egy ismerősömnek az anyja leápolta a laptopját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!