Philips 43PUS7363 Típ. TV YPbPr jack csatlakozójához kaptam egy piros, zöld, kék jelölésű R-G-B csatlakozót, vettem egy RCA-Scart adapterkábelt, összecsatoltam egy DVD lejátszóval a kép átmegy a hang nem, mi lehet a hiba?
Mert a hanghoz kell még egy ilyen.
Kompozit-videójel az életben soha nem tartalmazott hangot, nem tudom, honnan veszik ezt a hülyeséget egyesek, ezen a gyakori oldalon.
A kompozit videó (ki hinné) nem audio.
Kérdező problémájára ezzel a képpel világítók rá:
A képből nem tűnik ki, de a TV-n Jack-aljzatok vannak, ha jól tudom.
Az sem látszik a képen, hogy 3-ágú kábel nem csak a HD-komponens jelet képes fogadni, hanem az Y-éren SD-kompozit videót is.
A kérdezőnek ez sikerült, a SCART-csatlakozóból átvitte szimplán a kompozitjelet, valójában csak 1-szálon.
Másik kettőre bizonyára az R/L audiót kötötte, feleslegesen.
De kellene még egy sztereó RCA-Jack kábel (piros-fehér a képen is látszik), az menne a SCART-adapterre.
A HD-komponens kábel egyébként nem RGB, hanem YPbPr.
Vagyis "világítok rá" (elütés).
"hogy a 3-ágú kábel" (itt egy betű kimaradt).
Az, hogy 2019et írunk és 2 digitális gépezet között mindenképpen analóg kapcsolatot akarsz.
Na ez a fő gond
Pedig már említettem, az L-R megy a SCART adapter fehér-piros RCA-kimenetére.
A háromágú kábelből csak az Y megy a sárgára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!