Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Érdemes műholdas tv ről iptv...

Érdemes műholdas tv ről iptv re váltani?

Figyelt kérdés
Telekomnál vagyok és most építették nem rég ki itt is az üvegszálaz vezeték hálózatot,azt mondta az üzletkötő,hogy iptv vel adják csak az új netet,de felhívtam az ügyfélszolgálatot ott mondták meg tarthatnám a műholdas tv t is csak kicsit több lenne a havi díj.

2019. jan. 8. 14:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Srácok, rézdróton van ilyen valóban, de egy HD adás sincs több, mint 7-8mbps... Eleve úgy tervezik ezt, ha tudják (és optikán a technológia megengedi), hogy a net sebességeden felül van az a sávszél, ami szükséges a TV-zéshez, azaz nem abból "harap ki" magának!

Azért erőlteti a T az IPTV-re váltást azon helyeken, ahol az optikájuk elérhető, esetleg rézen is megfelelő sebességet tudnak nyújtani, mert a műholdas piacról ki akar lépni, jó ideje nem is értékesíti azon területeken, ahol az IPTV is elérhető, olyan címen, ahol elérhető, ott nem köthetsz műholdra szerződést.

Ez a "nincs vele bajom" hozzáállás akkor bukik először, mikor meglátod a kettő között a különbséget, pláne ha plazma TV-d van, nem pedig egy szutyok LCD-d! Nem tudom mennyire régi a plazmád, de egy 7-8 éves fullHD plazma is sok esetben lealázza a mai LED-LCD QLED TV-ket, egyedül az OLED technológia az, ami magát a plazma technológiát és az általa elérhető képminőséget és szín visszaadási minőséget túl tudja teljesíteni. A Telekom műholdas platformja már annyira átment költséghatékonyba, hogy irreálisan sok csatorna van egy tp-n (frekvencián), hiába a korszerűbb mpeg-4-es tömörítés, a csatornák bitrátája meglehetősen alacsony, addig kapsz viszonylagosan elfogadható képet HD adás esetében is, ha nincs túl nagy "mozgás" a képanyagban, amint éppen van, blokkosodik.

Ha neked a képminőség megfelel, azt mondod nálad az időjárási körülmény nem szól bele a TV-zésbe, interaktív TV funkciókra nincs szükséged, az ára ugyan több a műholdasnak, de elfogadod, akkor mit szeretnél "hallani" az IPTV mellett, érvként??? Ezen felül nincs érv mellette! Lenne még az akár több HD adás, de gondolom én az sem érdekel, ha 2 hagyományos TV is van.

2019. jan. 9. 09:28
 12/14 A kérdező kommentje:

# 11

Igen két képcsöves tv van egy nagyobb meg egy kisebb,meg egy régebbi panasonic plazma a felbontása talán 1280 x 768 ,én nem vagyok ráizgulva a látszatra nekem ne látszat legyen valami ha nézem csak aránylag jó minőségű a műholdassal is meg van a minőség ami kell mert nem azt nézem egy filmben,hogy hú ez meg az hanem élvezem a filmet mondjuk vagy információt szerzek.Meg a nagy kérdés akkor gondolom hamarosan kidúrják az összes műholdas tv t nem?

2019. jan. 9. 14:32
 13/14 anonim ***** válasza:

Már hogy? Nem értem a kérdést...

Hogy a Telekom meddig húzza még a sat platformról való kivonulását azt nem tudom megmondani.

A Digi nyereségesen csinálja, Ők egy darabig még biztos maradnak. UPC Direct-et eladták az M7-nek (skylink), hogy most ott mi lesz, azt nem tudom, semmi jót nem lehet az M7-től elvárni.

Ha nem számít a minőség, akkor a legolcsóbb szolgáltatás kell neked, amitől megkapod az általad nézett csatornákat, ha az iptv olcsóbb a satnál, akkor már megéri váltanod, nem? Optikán nem lesz vele problémád.

2019. jan. 9. 17:03
 14/14 anonim ***** válasza:
Akinek nem elég jó az iptv mínőség, annak baromi nagy igényei lehetnek. Egyébként ez is idő kérdése mikor lesz még jobb.
2019. jan. 9. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!