Érdemes műholdas tv ről iptv re váltani?
Srácok, rézdróton van ilyen valóban, de egy HD adás sincs több, mint 7-8mbps... Eleve úgy tervezik ezt, ha tudják (és optikán a technológia megengedi), hogy a net sebességeden felül van az a sávszél, ami szükséges a TV-zéshez, azaz nem abból "harap ki" magának!
Azért erőlteti a T az IPTV-re váltást azon helyeken, ahol az optikájuk elérhető, esetleg rézen is megfelelő sebességet tudnak nyújtani, mert a műholdas piacról ki akar lépni, jó ideje nem is értékesíti azon területeken, ahol az IPTV is elérhető, olyan címen, ahol elérhető, ott nem köthetsz műholdra szerződést.
Ez a "nincs vele bajom" hozzáállás akkor bukik először, mikor meglátod a kettő között a különbséget, pláne ha plazma TV-d van, nem pedig egy szutyok LCD-d! Nem tudom mennyire régi a plazmád, de egy 7-8 éves fullHD plazma is sok esetben lealázza a mai LED-LCD QLED TV-ket, egyedül az OLED technológia az, ami magát a plazma technológiát és az általa elérhető képminőséget és szín visszaadási minőséget túl tudja teljesíteni. A Telekom műholdas platformja már annyira átment költséghatékonyba, hogy irreálisan sok csatorna van egy tp-n (frekvencián), hiába a korszerűbb mpeg-4-es tömörítés, a csatornák bitrátája meglehetősen alacsony, addig kapsz viszonylagosan elfogadható képet HD adás esetében is, ha nincs túl nagy "mozgás" a képanyagban, amint éppen van, blokkosodik.
Ha neked a képminőség megfelel, azt mondod nálad az időjárási körülmény nem szól bele a TV-zésbe, interaktív TV funkciókra nincs szükséged, az ára ugyan több a műholdasnak, de elfogadod, akkor mit szeretnél "hallani" az IPTV mellett, érvként??? Ezen felül nincs érv mellette! Lenne még az akár több HD adás, de gondolom én az sem érdekel, ha 2 hagyományos TV is van.
# 11
Igen két képcsöves tv van egy nagyobb meg egy kisebb,meg egy régebbi panasonic plazma a felbontása talán 1280 x 768 ,én nem vagyok ráizgulva a látszatra nekem ne látszat legyen valami ha nézem csak aránylag jó minőségű a műholdassal is meg van a minőség ami kell mert nem azt nézem egy filmben,hogy hú ez meg az hanem élvezem a filmet mondjuk vagy információt szerzek.Meg a nagy kérdés akkor gondolom hamarosan kidúrják az összes műholdas tv t nem?
Már hogy? Nem értem a kérdést...
Hogy a Telekom meddig húzza még a sat platformról való kivonulását azt nem tudom megmondani.
A Digi nyereségesen csinálja, Ők egy darabig még biztos maradnak. UPC Direct-et eladták az M7-nek (skylink), hogy most ott mi lesz, azt nem tudom, semmi jót nem lehet az M7-től elvárni.
Ha nem számít a minőség, akkor a legolcsóbb szolgáltatás kell neked, amitől megkapod az általad nézett csatornákat, ha az iptv olcsóbb a satnál, akkor már megéri váltanod, nem? Optikán nem lesz vele problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!