Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Zenekari hangosításban profi...

Zenekari hangosításban profi valaki?

Figyelt kérdés

Kérdésem a következő lenne.A zenekarunkban gitáros csere miatt rám hárult a hangosítás feladata.Nem vagyok kezdő ebben, de egy érdekes elméleti és valószínűleg gyakorlati problémám és kérdésem van.Adott egy 8 ohm ellenállású topláda( Electro Voice).Ha én ezt egy 8 ohm ellenállású mélyládával összefűzöm,mert egy végfokról szeretném hajtani a rendszert, akkor természetesen 4 ohm ellenállás lesz oldalanként, amit egy Yamaha P 5000 végfokról hajtok.De valami vicces kedvű társaság egyik bús hajnalon ellopta mind a két mélyládánkat a buszunkból, és most kézenfekvő lenne két Peavey mélyládát vásárolnunk, ami viszont 4 Ohm ellenállású.Ha összefűzöm a 8 Ohm-os topládát a 4 Ohm-os subládával,mennyi lesz a rendszer ellenállása?És azt hajthatom-e olyan végfokkal, amit csak 4 Ohm-ig lehet leterhelni???

Remélem érthető voltam és mihamarabb válaszokat várnék!Köszi!

2010. jún. 28. 22:15
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha a két hangfalat sorba kötöd akkor az ellenállás összeadódik azaz 12 ohm lesz, de ha párhuzamba kötöd akkor az ellenállás repluszművelettel kiszámolva akkor 2,6 ohm lesz. Kösd be párhuzamosan a cuccot és akkor nem lesz gond :)
2010. jún. 28. 23:01
 2/2 anonim ***** válasza:

Én nem kötném a 4 ohmos végfokra párhuzamosan.

Legalábbis ha nekem kellene kifizetni az erősítót, meg engem szidnának, ha előadás alatt lefüstöl.

2010. jún. 29. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!