Számítógéphez milyen kontrollert vegyek?
Itt most nem a márkára gondolok hanem hogy PC-hez tuti jó legyen az a kontroller! Nem szeretnék olyan kontrollert venni aminek nincs is olyan csatlakozója ami belemenne a gép bármelyik nyílásába :D (itt nem arra gondolok hogy huu van egy nagy lyuk a gép tetején oda belemegy, nem nem ilyen nyílásra gondoltam)! Életemben nem volt még kontroller sem a kezemben csak a rocket league kedvéért szánom rá magam 1-re de nem akarok olyan kontrollerért pénz kiadni ami nem is működik együtt a PC-mel. Tényleg ne kövezzetek meg nem vagyok jártas kontroller szempontból nem tudom milyen csatlakozóval csatlakozik egy kontroller a pc-hez bízom benne USB-vel csatlakozik a géphez. Szóval a kérdés az hogy milyet vegyek ami tuti jó a géphez milyen márkát 10-15 ezer forint értékben és honnan elérhető/kapható a termék.
Segítségét mindenkinek köszönöm aki nem cseszegetni jön hogy huu ezt te nem tudod!
Manapság főleg vezeték nélküli kontrollereket fogsz találni. Ha jót akarsz magadnak, akkor XBOX kontrollert érdemes venned, mert a noname olcsó kontrollerekkel csak szívni fogsz a legtöbb játéknál. Egy csomó játék fel sem ismeri őket, külső alkalmazásokban kell manuálisan állítgatnod és hozzárendelgetned a játékhoz a kontrollert, hogy egyáltalán működjön.
De ezekhez (legalábbis az Xbox One S és a PS4-es kontrollerhez) csatlakoztatni tudsz egy Micro-USB kábelt, amivel használhatod a gépeddel, egy külön szoftver telepítése után.
A vezeték nélküli XBOX kontroller (meg a PS4-es is) Bluetooth-szal működik, szóval ha szeretnéd vezeték nélkül használni, akkor ellenőrizd, hogy az alaplapod Bluetooth képes-e (laptopnál valószínűbb, asztali gépnél nem mindig), ha nem, szükséged lesz egy USB-s Bluetooth adapterre, amit bármelyik PC boltban kapsz kb., fillérekért.
Viszont ahogy nézem, Xbox One S kontrollert aligha kapsz 15 ezerért, legfeljebb csak elvétve 1-2 boltban, vagy ha akciós. Pár ezerrel többe fog kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!