Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Zene hallgatásra a szobába...

Zene hallgatásra a szobába mit ajánlatok?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretek zenét hallgatni és legfőképpen olyanokat, amibe sok a basszus. Maximum 200ezer forintot szánok rá.

2018. dec. 19. 21:15
1 2
 1/15 repulo ***** válasza:

Vagy további kitartó spórolást, vagy ennek a tanulmányozását.

[link]

2018. dec. 19. 21:24
 2/15 anonim ***** válasza:
200 ezerbe használtan belefér egy viszonylag jó középkategóriás erősítő-lejátszó-hangfal hármas. Vagy mit keresel egyáltalán? Nem írtad...
2018. dec. 20. 09:35
 3/15 anonim ***** válasza:
Mi a forrásod, onnan indul az egész. CD, PC, mediaplayer, bakelit, honnan fog indulni a történet. Sok basszus, az oké, de szépen szóljon, vagy mindent nyomjon el a basszus és csak dübörögjön? Ha az kell, hogy szépen szóljon, elektronikus zenéhez kiváló választás a Dali Ikon sorozat, hozzá egy jó csöves elsőfokú Luxman erősítővel. Pc forrás esetén egy jó hangkártya, máshoz egy DAC.
2018. dec. 20. 14:07
 4/15 anonim ***** válasza:
Ennyiből már elég korrekt hifi rendszert össze tudsz hozni, ha használt is szóba jöhet. Én valami európai, főleg angol hangfalban gondolkodnék, pl. B&W és valami japán tranzisztoros erősítőben, pl. Pioneer. Ha már van valami forrásod, pl. számítógép, akkor szvsz. most csak a hangfalakra és az erősítőre költs és vedd meg a legjobbakat amit a pénztárcád enged, a többit (kábelek, dac) fejlesztheted később is.
2018. dec. 21. 22:16
 5/15 anonim ***** válasza:
Az első probléma már itt van, ketten ajánlottunk neked konkrét típusokat, mindketten mást, mert ez teljesen szubjektív, kinek milyen hangzás jön be, kinek mi az igénye, egyénenként eltér. Lehet, hogy neked baromira tetszik valami, amire én azt mondom, hogy ezt nekem fárasztó hallgatni.
2018. dec. 22. 09:48
 6/15 A kérdező kommentje:
Volt már hifi-m, volt 5.1-em, volt soundbarom szinte minden, de egyik se volt olyan jó, hogy most tenyleg elvezet volt rajta zenet hallgatni, mindegyik 200ezer forint felett voltak, tudom hogy az ár nem képezi a minoseget, de mikor vettem őket folyamatosan heteken keresztul nezegettem a neten a teszteket, véleményeket roluk es, tobb százan irtak roluk hogy nagyon jo meg minden aztan mikor megjott, beálitottam az eq-t aztan egy.. semmire valok voltak
2018. dec. 22. 10:06
 7/15 anonim ***** válasza:
Zenei cuccot csak fül alapján tudsz venni. Persze, számít a teszt, de befolyásolja pl a szobád akkusztikája, mérete, mind lehet eltérő a tesztkötnyezettől és akkor nem ér semmit a tesztelők véleménye. Nekem a legnagyobb zenei élményem az általam javasolt Dali Ikonnal volt, egy Luxman erősítővel és Emotiva DAC-al, a forrás pedig CD volt koax kábellel. A hangfalak Kácsa szalagkábellel voltak kötve, az egész nagyon egyben volt.
2018. dec. 22. 12:08
 8/15 A kérdező kommentje:
Esetleg milyen áruházban lehet ilyeneket próbálni?
2018. dec. 22. 13:54
 9/15 anonim ***** válasza:
Igen, ez így van, számodra megfelelő hangrendszert csak a saját véleményed alapján tudsz venni. Komolyabb szaküzleteknél van lehetőség, hogy hazavidd a kiválasztott komponenst/komponenseket és otthoni körülmények közt meghallgasd, bár lehet, hogy ez inkább a millió feletti kategóriánál jellemző.. sokan nem számolnak a szoba akusztikájával, pedig nagyon fontos része a hangzásnak, lényegében az is része a rendszernek, úgy mint a hangfalak, az erősítő, a kábelek, stb... Például régebben volt egy kisebb pioneer hangfalpárom, egyáltalán nem voltam megelégedve a hangjával, eladtam egy barátomnak és amikor nála meghallgattam, nem hittem a fülemnek, hogy ott milyen jól szólt, ráadásul ugyanazzal az erősítővel hajtva, mint nálam. Szóval sajnos az is becsapós lehet, ha mondjuk egy áruházban hallgatod meg, mert otthon szinte biztos másképp fog szólni, a netes kritikák/tesztek pedig nem érnek nagyjából semmit ezen a téren.
2018. dec. 22. 14:24
 10/15 anonim ***** válasza:
U.i.: én még mindig azt javasolnám, hogy használt piacon nézelődj, sokkal minőségibb dolgokat veszel ennyiért használtan, mint újan.
2018. dec. 22. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!