Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » FullHD televízióval kapcsolatb...

FullHD televízióval kapcsolatban segítene valaki?

Figyelt kérdés

Befolyásolhatja egy vadi új Led Tv-n a képminőséget az, hogy a koax kábel, amiről az adást kapja, már legalább 30 éves?

Előre is köszönöm!

2018. dec. 14. 08:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

igen

ha koax, akkor lehet ed2 vagy ed3

30 éves kábel simán lehet, hogy ed2, ami jóval kevésbé árnyékolt mint az ed3, így zavarja a jelet vmi, ami a kábel közelében van

zajos a kép, vagy simán elégedetlen vagy a minőséggel? nem érzed, hogy hd lenne?

2018. dec. 14. 08:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha az előző TV-t ki tudta szolgálni, akkor valószínűleg ezt is, ezért pontosabban fel kellene vázolni a problémát, mert így átverheted önmagad.
2018. dec. 14. 08:52
 3/7 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm szépen a válaszokat! Megpróbálok sorban válaszolni: Nem tudom mit jelent az, hogy ed2, vagy ed3. A zajcsökkentést a beállításokban maximálisra állítottam. Láttam már HD képet és ez nem az sajnos.( és mi az Például, ami zavarhatja a jelet? )

A második válaszra: az előző Tv egy 20 éves Samsung volt, amin csak analóg adás jött.

Ennek az egésznek lehet ahhoz köze, hogy kb másfél hónapja kötötték be a lakásba az úgynevezett optikai kábelt? Beszereltek egy router-t( amiről fogalmam sincs, hogy hogyan kell kezelni ), és a másik szobában lévő Tv is arról kapja a digitális jelet állítólag.

Teljesen tanácstalan vagyok!

2018. dec. 14. 10:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, Digikábel a szolgáltató, ezt sem írtad, meg azt sem, hogy mi a problémád a képpel.

Digikábelen analóg és digitális formában egyaránt jelen vannak a csatornák.

Optikai vagy réz hordozótól függetlenül, ugyanaz a jel.

Csak amikor optikain érkezik, az megbízhatóbb hálózati átvitelt tesz lehetővé, optimális jelszinteket stb.

Olyan is elképzelhető, hogy valaki az analógot keresi le a lapostévén, ami persze moslék minőséget ad.

EPG bejön például? Mert az a digitálison van.

2018. dec. 14. 12:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, Digi a szolgáltató. A képpel pedig az a problémám, hogy egy kicsit szemcsés, és ami a fő baj, hogy nem elég éles. Ha az EPG alatt a Tv műsort érted, akkor igen van. Igazság szerint, a lakás másik szobájában is hasonló Tv van( Philips) és azon tű éles a kép. de az közelebb van a routerhez. Viszont nemrég vettem észre, hogy a régi koax kábelt elvágták a szerelők amikor bekötötték az optikait, és a routeren keresztül megy át a másik szobába, ahol nem vagyok elégedett a képpel. Nem tudom hogy ez így érthető-e.
2018. dec. 14. 17:41
 6/7 A kérdező kommentje:
Mindenesetre nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségeteket!!!
2018. dec. 14. 17:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Műsor mondjuk a teletexten is van analógnál, de remélhetőleg nem arra gondoltál.

Bár még mindig jobb lenne, mert amit felvázoltál (szemcsés, illetve homályos kép) analóg vételre értelmezhető.

Digitálisnál a jelszintproblémák nem úgy jelentkeznek, hanem részleges vagy teljes képkihagyásokban, kockásodás, ilyesmi.

Olyan TV-t láttam már, ami esetleg gyengébb minőségű, azonos gyártón belül is lehetséges ilyen, de nem úgy, ahogy írod.

Ha nem nagy munka, próbáld meg felcserélni a két TV-t, abból is lehet következtetéseket levonni.

Csak mindig tartsd szem előtt, hogy a kijelzők nagyon törékenyek, oda kell figyelni természetesen, nehogy beüsd valamibe!

2018. dec. 14. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!