FullHD televízióval kapcsolatban segítene valaki?
Befolyásolhatja egy vadi új Led Tv-n a képminőséget az, hogy a koax kábel, amiről az adást kapja, már legalább 30 éves?
Előre is köszönöm!
igen
ha koax, akkor lehet ed2 vagy ed3
30 éves kábel simán lehet, hogy ed2, ami jóval kevésbé árnyékolt mint az ed3, így zavarja a jelet vmi, ami a kábel közelében van
zajos a kép, vagy simán elégedetlen vagy a minőséggel? nem érzed, hogy hd lenne?
Először is köszönöm szépen a válaszokat! Megpróbálok sorban válaszolni: Nem tudom mit jelent az, hogy ed2, vagy ed3. A zajcsökkentést a beállításokban maximálisra állítottam. Láttam már HD képet és ez nem az sajnos.( és mi az Például, ami zavarhatja a jelet? )
A második válaszra: az előző Tv egy 20 éves Samsung volt, amin csak analóg adás jött.
Ennek az egésznek lehet ahhoz köze, hogy kb másfél hónapja kötötték be a lakásba az úgynevezett optikai kábelt? Beszereltek egy router-t( amiről fogalmam sincs, hogy hogyan kell kezelni ), és a másik szobában lévő Tv is arról kapja a digitális jelet állítólag.
Teljesen tanácstalan vagyok!
Gondolom, Digikábel a szolgáltató, ezt sem írtad, meg azt sem, hogy mi a problémád a képpel.
Digikábelen analóg és digitális formában egyaránt jelen vannak a csatornák.
Optikai vagy réz hordozótól függetlenül, ugyanaz a jel.
Csak amikor optikain érkezik, az megbízhatóbb hálózati átvitelt tesz lehetővé, optimális jelszinteket stb.
Olyan is elképzelhető, hogy valaki az analógot keresi le a lapostévén, ami persze moslék minőséget ad.
EPG bejön például? Mert az a digitálison van.
Műsor mondjuk a teletexten is van analógnál, de remélhetőleg nem arra gondoltál.
Bár még mindig jobb lenne, mert amit felvázoltál (szemcsés, illetve homályos kép) analóg vételre értelmezhető.
Digitálisnál a jelszintproblémák nem úgy jelentkeznek, hanem részleges vagy teljes képkihagyásokban, kockásodás, ilyesmi.
Olyan TV-t láttam már, ami esetleg gyengébb minőségű, azonos gyártón belül is lehetséges ilyen, de nem úgy, ahogy írod.
Ha nem nagy munka, próbáld meg felcserélni a két TV-t, abból is lehet következtetéseket levonni.
Csak mindig tartsd szem előtt, hogy a kijelzők nagyon törékenyek, oda kell figyelni természetesen, nehogy beüsd valamibe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!