Sok a külömbség a 720P és az 1080P között?
Sziasztok.
Eddig anyám TV-jén játszottam. Az egy FULLHD-s LG LED TV 81 cm-es. Nagyon szép képe van. Játékoknál csak táltottam a szám.
Nos mivel voltak néha konfliktusok hogy ki használja így elhatároztam hogy veszek egy TV-t magamnak.
Vettem egy Philips HD Ready LED TV-t 80 cm-es. De olyan mintha rosszabb lenne a grafika egy kicsit meg a színek sokkal szebbek voltak az anyám TV-jén.
720p és az 1080p között nagyon sok külömbség van? Grafikaliag is?
Ha igen mik azok?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Az alacsonyabb felbontású kijelzőkbe gyengébb panelek is kerülnek, mint a full hd vagy uhd felbontásuakba, nem csak a felbontás miatt van a gyengébb képminőség.
Ma már az 1080p a minimum, de már viszonylag alacsony áron lehet kapni uhd tévéket is.
A HD 720×1280=921.600
Az FHD 1080×1920=2.073.600
Több kint kétszer annyi képpont azonos felületen.
A színekkel meg el lehet molyolni a beállításokban.
32" relatív kicsinek számít, ahol még nem kell nagyon messziről nézni, hogy észre se vedd a külö__n__bséget 1080 vagy 768 soros kijelző között.
Közelebbről látszik esetleg, de nálad inkább az lehet a gond, hogy az LG-kijelzőknek általában komolyabb képe van, egyszerűen jobb a minősége, felbontástól függetlenül.
A Philipsben lehet akár kínai LCD is, pontosan nem tudom.
De még LG-nél is lehet olyan, hogy egy 768 soros kijelző mondjuk elavultabb típus, az 1080-as pedig fejlettebb, ez is okoz minőségi különbséget, de ismét nem a felbontás miatt, hanem csak a technológia miatt.
Előbb nem tértem ki a 720p tévhitekre, de 720 soros kijelző nem is szokott lenni, a p-betű pedig csak a progresszív letapogatásra utal, nincs is köze a kijelzőhöz.
HD-ready csak azt jelenti, hogy a TV bemenete full HD-kompatibilis, azaz 1920x1080 bemenőjel fogadására alkalmas, amit utána leméretez a saját kijelzőjére, ami lehet 1366x768 például.
720-as kijelző nem is volt soha a TV-kben.
1024x768 volt például, 16:9-re nyújtott pixelekkel (plazmák főleg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!