Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Régen a filmek is fekete-fehér...

Régen a filmek is fekete-fehérek voltak, vagy csak a tévék?

Figyelt kérdés
2010. jún. 27. 12:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
A filmek is eleinte,majd a 30-as években meg jelent a színes film.A TV csak a 60-as években kezdett színes lenni.
2010. jún. 27. 12:39
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
A filmek is. Ezért fekete-fehérek a régi filmek az lcd vagy plazmatévén is :)Sőt, ezelőtt úgy 30-40 évvel még a fotók is inkább fekete-fehérek voltak, ritkábban színesek. (nagyon drága volt, inkább babafotók meg ilyeneket rendeltek színesben)
2010. jún. 27. 12:39
 3/18 A kérdező kommentje:
Köszi! De én nem értem, mert tényleg némelyik régi film fekete-fehér a színes tévén, de én múltkor láttam olyan filmeket, amik színesek voltak, pedig régen készültek, mikor még anyáék gyerekek voltak :S
2010. jún. 27. 12:50
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
De az első válaszoló már leírta hogy a 30-as évek közepén jelent meg a színes film pld az 1936-os berlini olimpián készült színes film a játékfilmek eleinte kisebb számmal voltak színesek több volt a fekete fehér.De sok film van ami nem is jó színesben pld az egyik híres film az : Egy nyáron át táncolt, értelmetlen volna színesben meg még sok más film is.
2010. jún. 27. 13:04
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. jún. 27. 13:18
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Sok film is van ami fekete fehérben készült csak feljavították szinesre
2010. jún. 27. 14:35
 7/18 anonim válasza:
100%
:) Ha most egy színes TVn megnézel egy réig filmet, akkor színes a film ? :o
2010. júl. 4. 10:06
 8/18 A kérdező kommentje:
Hát láttam már olyat. Éppen arról jutott eszembe a kérdés, hogy láttam egy régi filmet, és szines volt.
2010. júl. 4. 11:19
 9/18 anonim válasza:
100%
Az sem mindegy,hogy milyen filmről van szó. Volt olyan,hogy a színesfilm korszakban is gyártottak fekete-fehér filmet,mert nem volt elég pénz az új technikára. Ugyanez a helyzet a hangos és a némafilmmel. Valamint volt,hogy a feketefehér film korszakban magát a filmtekercset kockáról kockára színezték ki kézzel az emberek,de ennek külön jelentése volt. És persze van napjainkban is,hogy valaki feketefehér filmet készít,de ez is külön jelentéssel bír.
2010. júl. 4. 13:35
 10/18 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2010. júl. 4. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!