Hangfalkábel az aliexpessről?
Van valakinek tapasztalata valamilyen aliexpesses hangfalkábellel?
Mert elég sok minden olcsó ott, és azért ki lehet fogni normális minőségűeket.
Ha tudnék konkrétumot mutatni nem kérdeztem volna :D
Egyébként ott a 4 mm-s kábel 1500/m.
Olvastam egy cikket amiben a riporter azt találta viccesnek, hogy egy highend zenei cuccokat kínáló szakkiállításon egy drága kábeleket bemutató cég melletti standon egy hangfalakat bemutató cég standján ismerősnek látszó narancssárga kábelt vett észre.
Kérdésére a cég mérnöke megerősítette, hogy igen, sima barkácsáruházakban kapható Black and Decker hosszabbítókábellel kötötték össze a hangfalakat az erősítővel, mert hogy az teljesen jó sárgaréz, kábelnek nem is kell annál jobb.
nagyon minőségi erősítőnek/hangfalnak -és nagyon minőségi fülednek- kell lenni ahhoz, hogy meghalld a különbséget egy közönséges rézerű vezeték és a csillióforintos szupervezeték között.
egy átlagberendezés hangját -főleg, ha tömörített zenét hallgatsz rajta- gyakorlatilag semmiben sem befolyásolja, hogy milyen vezetékkel kötöd be a hangfalat.
2mm-nél vastagabb kábelre nincs szükséged, azon a távolságon, ami egy szobában előfordul. Régebben CAT6 számítógépes kábel 1-1 erét is használtam hangfalhoz, az is jól működött, pedig 1mm -es sincs.
A hangfal kábelek között van hangzásban különbség, de az előttem szólóhoz csatlakozva, ahhoz elég jó hifi rendszer kell hogy hallani lehessen és ami még fontosabb, olyan szoba akusztika. Átlagos szobában a sok visszaverődés miatt nagyon diffúz a hang így a kábel minősége teljesen lényegtelen.
Konkrétan az Aliexpressről; nekem angol Vincent hangfal kábelem van, pontosan ugyan azt csak nem Vincent felirattal, picit olcsóbban meg lehet venni Aliexpressen is, szerintem a kettő ugyan az.
Profi hifi oldalról rendelj, ahol vannank vélemények is, mint pl ez, ők nem árulnak szemetet;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!