Samsung smart okos tv ha nincs wifi-re kapcsolva, hogyan képes mégis a szoftver frissítést mégis ellenőrízni?
Ez benne van a DVB-szabványban, hogy tudhat ilyet a rendszer, de csak ha a szolgáltató biztosítja. Az érthetőség kedvéért mondhatjuk úgy, hogy felteszi a saját szerverére, amit a készülékek megtalálnak, ha keresik.
Azt sokan tudják, hogy a box is frissítheti magát. Nem csak UPC, Digi, de például a MinDigTV rendszerén többféle set top boxra is előfordult már frissítés.
Ugyanez működik TV-nél is, csak talán kevésbé jellemző, meg elvileg akkor a szolgáltatónak és a TV-gyártónak egyeztetni is kellene, hogy mit tehet fel frissítésre, mivel azt nem lehet csak úgy ész nélkül.
Igen, az antennakábelen keresztül, a digitális adásban gyakorlatilag. Az is csak adat, mint az EPG, TXT, felirat, kép, hang stb.
Ezek között simán elfér egy kis frissítés is. Csak nem kell meglepődni, ha a legtöbb TV nem talál semmit.
De egyébként nem a kártyán keresztül, mert a kártyának csak a titkosított adatfolyam visszafejtésében van szerepe, csak a kódolt csatornákhoz szükséges.
A frissítést nem kódolják, azt kártya nélkül is levenné.
Az okosfunciókat befolyásolhatja.
A TV egyéb működése szempontjából csak akkor érdekes, ha fennáll valamilyen zavaró probléma.
#6 Igen, kell a frissítés. A samsungosod ott téved, hogy a frissítés az hibajavításhoz kell, pedig nem. Uj opciókat hoz be, amik a TV gyártásakor még nem voltak.
Nem igazán értem, mire ez a nagy ellenkezés az eszközök ( TV, mobil, PC ) frissítése ellen?
"kell a frissités?? neekm anno a samsungos azt mondta,"
A fenébe, nekem nem mondta, én meg jól ráengedtem a frissítést.
Így gyorsabb lett a menü mint előtte volt.
Most hogy csináljam vissza, mert előtte nem volt semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!