Samsung smart okos tv ha nincs wifi-re kapcsolva, hogyan képes mégis a szoftver frissítést mégis ellenőrízni?

Figyelt kérdés
Ha nincs a tv hálózaton akkor mi módon keresi a rendszer frissítést? Tegnap kíváncsiságból rányomtam a frissítésre és interet kapcsolat nélkül is el kezdte keresni, ezek szerint a frissítéshez nem kell neki a wifi, megoldja maga? (próbából rányomtam, gondoltam maximum ki írja, hogy kell a net, de nem elindult a vonal meg a százalék jelző, hogy ellenőrzi, majd ki írta hogy nincs új verzió,) ezek szerint a szoftver frissítéshez nem kell net? Akkor milyen módon tudja ezt ellenőrízni ha nem kellehhez a wifi? köszi
2018. nov. 15. 12:27
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez benne van a DVB-szabványban, hogy tudhat ilyet a rendszer, de csak ha a szolgáltató biztosítja. Az érthetőség kedvéért mondhatjuk úgy, hogy felteszi a saját szerverére, amit a készülékek megtalálnak, ha keresik.

Azt sokan tudják, hogy a box is frissítheti magát. Nem csak UPC, Digi, de például a MinDigTV rendszerén többféle set top boxra is előfordult már frissítés.

Ugyanez működik TV-nél is, csak talán kevésbé jellemző, meg elvileg akkor a szolgáltatónak és a TV-gyártónak egyeztetni is kellene, hogy mit tehet fel frissítésre, mivel azt nem lehet csak úgy ész nélkül.

2018. nov. 15. 12:49
 2/9 A kérdező kommentje:
köszi, nem dobozom van a tv-hez hanem kártya, akkor ha jól értem, ezen keresztül kereste úgy is, ha nincs wifi?
2018. nov. 15. 13:04
 3/9 anonim ***** válasza:

Igen, az antennakábelen keresztül, a digitális adásban gyakorlatilag. Az is csak adat, mint az EPG, TXT, felirat, kép, hang stb.

Ezek között simán elfér egy kis frissítés is. Csak nem kell meglepődni, ha a legtöbb TV nem talál semmit.

2018. nov. 15. 13:11
 4/9 anonim ***** válasza:

De egyébként nem a kártyán keresztül, mert a kártyának csak a titkosított adatfolyam visszafejtésében van szerepe, csak a kódolt csatornákhoz szükséges.

A frissítést nem kódolják, azt kártya nélkül is levenné.

2018. nov. 15. 13:15
 5/9 A kérdező kommentje:
köszi gondolom ha talál valamit telepítheti?
2018. nov. 15. 13:30
 6/9 anonim ***** válasza:
kell a frissités?? neekm anno a samsungos azt mondta,ha nincs baj a tv vel akkor nem kell friisiteni. egyébként a frissitéstől mivel lesz jobb?
2018. nov. 15. 14:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Az okosfunciókat befolyásolhatja.

A TV egyéb működése szempontjából csak akkor érdekes, ha fennáll valamilyen zavaró probléma.

2018. nov. 15. 14:26
 8/9 anonim ***** válasza:

#6 Igen, kell a frissítés. A samsungosod ott téved, hogy a frissítés az hibajavításhoz kell, pedig nem. Uj opciókat hoz be, amik a TV gyártásakor még nem voltak.

Nem igazán értem, mire ez a nagy ellenkezés az eszközök ( TV, mobil, PC ) frissítése ellen?

2018. nov. 15. 14:47
 9/9 anonim ***** válasza:

"kell a frissités?? neekm anno a samsungos azt mondta,"

A fenébe, nekem nem mondta, én meg jól ráengedtem a frissítést.

Így gyorsabb lett a menü mint előtte volt.

Most hogy csináljam vissza, mert előtte nem volt semmi baja.

2018. nov. 15. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!