Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Új monitoron a kék inkább lilás?!

Új monitoron a kék inkább lilás?!

Figyelt kérdés
Először a facebookon tűnt fel hogy mennyivel másabb színe van a kéknek, de ha böngészőben kijelölök szöveget azon még jobban kijön hogy a kék kijelölés teljesen lila. Egyébként így film, játék nézegetés közben annyira nem tűnik fel de azért zavar. Beállítással orvosolható? Mit kéne állítani? IPS panel után ez most VA-s ami olvastam hogy kevésbé színhű de azért nem hiszem hogy ez így normális.
2018. nov. 10. 20:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Állítasz a színhőmérsékleten, valószínűleg a profilok között is van, ami megfelel.
2018. nov. 10. 22:57
 2/5 A kérdező kommentje:

állítgattam de nem tűnt sehogy se teljesen jónak. bár nem vagyok egy művészlélek hogy RGB-t állítgatva be tudjam jól lőni.

Egyébként az szereztem egy minidisplayport->dp/dvi/hdmi átalakítót hogy rá tudjam kötni a régi monitort is meg az újat is egyszerre, de most a régibe dugtam azt a kábelt ami eddig az új monitorban volt és most már a régi monitornak van lilás képe. Szóval a kábellel van baj inkább. Pedig alig pár hónapos kábel...

2018. nov. 11. 15:30
 3/5 A kérdező kommentje:

* egy "az" odakerült fölösbe :)

...meg nem csak ezért vettem amúgy átalakítót. Laptophoz már akartam egy ideje, meg úgyse lesz két monitorom tartósan, de mind1.

2018. nov. 11. 15:32
 4/5 A kérdező kommentje:
UNITEK kábelt ne vegyetek
2018. nov. 11. 15:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Digitális átvitel, a kábel nem színezhet semmit.

Valamit nagyon elnéztél.

Épeszű ember mond olyat, hogy letöltöttem egy videót, de gyenge volt az internetkapcsolat, emiatt a film besárgult?

Pont ennyire képtelenség a HDMI stb. átvitelre ilyet mondani, csak azon tömörítetlenül megy az adat.

A kábelben négy érpár van az adatfolyamnak, de nem azért, mintha külön mennének a színek vagy hang.

Egy közös adatfolyam van, négy érpárra csak a sávszélesség bővítése miatt van szükség, pont mint a LAN-kábelnél is.

2018. nov. 11. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!