Sztereó audió erősítőt lehet-e valahogy 2.1-re alakítani?
5.1 erősítő típusfüggő, hogy mit tud, kiterjesztés szempontjából. Van, amelyik semmit nem tud keverni.
2.1 végfok lényege, hogy az tulajdonképpen csak egy takarékos sztereó.
Normális sztereónál van ugyebár 2 db nagyteljesítményű, szélessávú hangdoboz, amit két nagyteljesítményű végfok hajt meg.
A 2.1 ehhez képest megtakarít egy mélyet. Meghajtás egy nagyobb végfok és két kisebb, a sztereó jelet pedig szűrők kezelik, illetve közösítik a mélyet.
Sztereó végfokkal ezt a szűrést / közösítést nem tudnád megoldani.
Ha én akarnék PC-ről 2.1-et, azt úgy tehetném meg, hogy három kimenetre menne három végfok, hangszórókkal.
A lejátszóprogram kimenetét be tudnám állítani, hogy 2.1-re keverje a hangot.
A "hangkártyát" (ami nem kártya) 5.1-re kellene állítanom, mivel 2.1 opció ennél nincs.
Persze, én bolond lennék így tenni, mert nekem sokkal jobban bevált a kvadro 4.0 rendszer a házimozihoz, 2 db sztereó erősítővel és 4 db sugárzóval. Mindegyik szélessávú, de csak az első kettő nagyteljesítményű, hátsó kettő kisebb dobozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!