Milyeb kábellel kössem össze a gamer gépemet a TV-vel hogy könnyen menjen a jel?
Meg nem mindegy a TV típusa, alkalmassága ilyen célra.
TV menüjében a játék mód választása, ami kiiktat bizonyos digitális és/vagy hardveres beavatkozásokat, ezáltal csökkentve a jelkésést.
De utána ott van még az LCD saját esetleges lomhasága, ami típusfüggő.
Egyes játékosok ezért méltányolták a gyors plazma TV-t, de ez már lassan a múlt (noha nekem is működik még).
Igen, a tévéknél magasabb az input lag, mivel a tévé adásnál teljesen mindegy hogy pár tized másodpercet késik-e vagy nem.
Ha csak akkora lenne az input lag hogy az egéren észre sem vennéd, mondjuk 60mS, akkor is sajnos fps játékoknál zavaró lenne.
A monitor tévék ezért tartoznak magasabb árkategóriába.
"A monitor tévék ezért tartoznak magasabb árkategóriába."
Nem egészen. Ezt a Samsung egyik embere elmagyarázta valamelyik netes cikkben, hogy mi a különbség a TV és monitor között?
A monitort nagyobb élettartamra gyártják, vagyis több üzemórára tervezik.
Én teszem hozzá, hogy aki javítja belülről is ezeket, észrevehet még egy jellemző különbséget: monitorok és TV-monitorok sokkal alaposabb fémlemezes belső árnyékolással vannak ellátva, a készülékből kilépő elektromágneses tér illetve impulzusok árnyékolására, ami bizonyára az előtte ülő embert védi hatékonyabban.
Most az mellékes, hogy öregebb LCD TV-k is még tele voltak súlyos árnyékolólemezekkel, ami nehezítette is a szerelést. De azokban a fénycsöves háttérvilágítás miatt komolyabb tápegység, impulzusok stb., ráadásul akkoriban azok még nagyobb pénzekbe kerültek, nem sajnálták belőle az anyagot, mint a mai pehelysúlyú versenyzőkből.
Természetesen ahhoz, hogy monitor legyen egy kijelző, nem lehet túl lassú sem. Teszteltem olyan TV-t például, amin egyszerűen hullámzott a görgetés, zavaróan lomha volt. Nyilván ez sem engedhető meg egy monitornál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!