Mi a véleményetek erről a TV készülékről?
Jelenleg egy 2009-ben vásárolt 81cm (32") képátlójú Panasonic Viera készülékünk van, ezt szeretnénk leváltani. A kiszemelt:
Tehát egy LG 50UK6300MLB készülék, minden földi jóval megáldva, 50" méretben. A Panával is elégedettek vagyunk, plusz alig nézünk TV-t, de az új nappalink sokkal tágasabb lesz, mint a mostani (költözünk hamarosan), és hát abban a Pana elveszne. Meg aztán amúgy is esedékes ennyi idő után a csere, mert a technika is sokkal jobb lett, fejlődtek a képalkotó eljárások, és hát okosodtak is a készülékek. Alapvetően minimális TV-zésre, eseti filmnézésre illetve konzol futtatására lesz használva a készülék. Ezek tükrében kérek véleményeket, hogy mit gondoltok a választásról, jól járok e egy ilyen készülékkel? Méretben nekem megfelelő, 150 ezer körül megy jelenleg mindenhol, ennél többet nem nagyon akarok áldozni rá, DE ha tudtok javasolni más készüléket pro/kontra azt is szívesen veszem. Tehát ha esetleg lesz olyan, hogy mondjuk 15 ezerrel többért van jobb, és meggyőző az érvelés, akkor akár befutó is lehet nálam más javaslat. Köszönöm! Üdv.
A Panasonic Viera egy jól bevált "örök életű" készülék.
Én maradnék a márkánál, és azon belül keresgélnék.
LG-t én sem vennék.
A Philips jobb.
Köszi a válaszokat! Panasonicból most akcióznak hasonló képátlójú készüléket így árban már partiban lehet a nevezett LG-vel, tudásban viszont elmaradni látszik - ámde ezt élményben és látványban feltehetőleg ellensúlyozza...
Ypszilon: miért jobb a Philips? Nincsenek ellenemre, de ha már papíron a Pana meg a Philips is kevesebbet tud, mint az LG, akkor már inkább Panasonic. De érdekelne miért a Philips jutott eszedbe, örülnék, ha kifejtenéd, mivel a Philipseket is nézegettem. Sőt, azokból már Ambilight-osokat is láttam, bár ezzel a "fícsörrel" nem igazán vagyok tisztában. Köszi a segítséget! Üdv.
Anno vettünk LG-t, hát a képminősége nekem nem tetszik, fakóak a színek.
Nekünk a szobában nagyképernyős Philips van, és előtte is az volt, sosem volt még semmi gond vele, nagyon szép a képe. Az előzőt azért cseréltük le amúgy, mert akartunk egy jobb felbontásút, az még csak HD ready volt.
A másik szobában Orion van, na az is 6 éve teljesen jól működik, megbízható szerintem, szép képe van, éles, van USB bemenet is, mp3, videó, mindent lejátszik.
Panasonic-ot nem ismerem, az is jó lehet márkában.
Én kicsit olyan vagyok, hogy ami egyszer bevált, azon nem változtatok, nekünk a családban ez a 2 márka volt mindig és soha semmi baj nem volt vele. De ez csak az én véleményem.
"Panasonicból most akcióznak hasonló képátlójú készüléket így árban már partiban lehet a nevezett LG-vel, tudásban viszont elmaradni látszik"
Nem említeném egy napon a kettőt.
Sokkal szebb a képe a Panasonicnak, és messze megbízhatóbb!!
Köszönöm a válaszokat, közben bonyolódott a cselekmény, de utolsónak (nem meglepő módon) tökéletesen igaza van - és elsőnek is!
Történt, hogy a listához hozzácsapódott a Philips 50PUS7363 készüléke, aminek "jellemrajza" elég impozáns, minden földi jóval meg van áldva, 2 oldalas a távirányítója, amiről ódákat zengenek, Ambilight-os, meg minden.... Egy baja van, és az ma derült ki: nem tetszik 😊
Az történt, hogy mai napon felkerekedtem a családdal, és más programok mellett betértem a helyi MediaMarktba, ahol is megtekintettem a felhozatalt. Ezt amúgy is terveztem, a jelenlegi Panasonic is úgy lett kiválasztva, hogy vagy 1 órán át stéröltük a készülékeket, és a Pana győzött, mert azért valljuk be, egy televíziónál mégis csak a vizuális megjelenítés a legfontosabb (nekem legalábbis). Jelentem, a Panasonic-ok (nálam) leverték a mezőnyt! A Philips egyszerűen nem jött be (lehet hangolni kéne persze, de nem éreztem a feelinget egyáltalán), nem tetszett a képe. Az LG-k a futottak még kategóriában állapodott meg. A Panasonic tv-k előtt meg csak állok, elégedett mosollyal :) Persze lehet elfogultság, vagy csak megszoktam a paramétereit, de hát a jót nem nehéz megszokni :) Egyedül a Sony készülékei győztek még meg, érdekes módon abból viszont az 50"-os FullHD (!!!!) megjelnítője megalázta az 55" UHD 4K -t, egymás mögé voltak helyezve, és előbbinek annyira szép képe, kontrasztja és színei voltak a nagytestvérhez képest, hogy hihetetlen. Persze ezért is fontosak a belállítások... Akárhogy is, a Sony többet kér a készülékeiért, úgy hogy azt hiszem maradok a jól bevált Panasonicnál. Köszönöm még egyszer a segítséget! Üdv.
Jól választottál.
A pixelhibás LG és Samsung tévékkel roskadásig vannak a használt tv-ket árusító honlapok, mert úgy vannak avultatva gyárilag, hogy éppen kibírják a garancia idejét.
(Sokszor azt sem.)
Ezeket "csak" eladásra gyártják.
A Panasonicot pedig azért, hogy hosszú távon is állandó és megbízhatóan hozza a maximális színvonalat.
A tv-k között a Panasonic ugyanaz mint az autóknál a Mercedes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!