DVI kérdése:

Van egy CANYON CNP-WF514N3 Wifi-m nem müködik, bedugom a hálózatba csak a lámpák villognak, mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
2018. okt. 15. 21:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha a router nincs helyesen konfigurálva előfordulhat, hogy nincs internet.

Éppen ezért kell először konfigurálni és utána lehet internetezni. Gondolom azért a router nélkül van internet?

Miután kábellel összekötötted, és beírtad a parancssorba az ipconfig -ot, mit mutatot? (Felrakhatnál rólla egy képernyőmentést) Mi volt a default Gateway ? 192.168.0.1 ugye? Azon az IP címen próbáltad elérni a routert?

(Egyébként a legtöbb routert célszerű bekábelezni oda, ahol használni szeretnéd, áram alá helyezni, aztán reset -elni (kivéve ha teljesen új, akkor a reset szükségtelen). Ugyanis reset után tisztán boot -ol és a WAN oldali eszköz IP címét figyelembe véve vesz fel új tartományt. Így nem lesz IP cím ütközés [kivéve párhuzamos, többszörös NAT -olás esetén, ott elófordulhat így is] és internet is lesz rögtön. Feltéve, hogy képes erre a router...)

2019. jan. 29. 23:38
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Privátban kaptam:

"Csak egy a baj hogy Én már használok egy wifit TP-LINK WR841N -t és annak van ott az ip cime akkor most mit csináljak? hm?"

Mindezt úgy, hogy bekábelezted a kívánt helyre, áram alá helyezted és utánna reset -elted?

Hogyan épül fel a hálózat?

Mi mibe csatlakozik?

Az általad vázolt esetet így tartom elképzelhetőnek:

Modemrouter (1 -es) -be csatlakozik a TP-link (2 -es) és a Canyon (3 -as) is.

Így az 1 -es eszköz IP -je: (ezek példák)

192.168.0.1

2 -esé:

192.168.1.1

3 -asé pedig ütközik a kettesével, mert nincs konfigurálva, tehát:

192.168.1.1

Ebben az esetben a Canyon -ra kábelesen csatlakoztatsz egy számítógépet/laptopot, az ipconfig paranccsal meggyőződsz az eszköz (Canyon) IP címéről és ha tényleg 192.168.1.1, akkor azt írod be a böngésző címsorába. Utána konfigurálható, első legyen az IP ütközés megszüntetése (ami után az átírt IP -n lehet majd elérni az eszközt)...

Ha a hálózat mégsem így épül fel, de mégis ezt az IP -t látod az még lehet, hogy a Canyon IP címét takarja, de ütközésben lehet a TP-link -el. Ezért kell közvetlenül az adott eszközre kábellel csatlakozni. Minden eszköz IP -jét külön érdemes ellenőrizni, nehogy ütközés legyen.

Szóval hogy épül fel a hálózat?

Elhelyezés/áram alá helyezés/reset után láttad a TP-link IP címét kábeles kapcsolaton?

UI.:

A kérdéshez tartozó kommentet írd a kérdés alá, nem muszáj privátban írni (esetleg, ha napokig nem reagálok...). Ez azért is jó, mert mások is látják mit írsz és válaszolhatnak rá. Ha egyéb, tényleg magán jellegű a dolog, azt persze írhatod privátban.

2019. jan. 31. 14:44
 13/23 A kérdező kommentje:
Igazán azt szeretném ezzel az égésszel elérni,hogy canyon wifi-t felszeretném tenni a padlásra,hogy erősitse a jelet az udvaron a tp link-t pedig a házba használni Persze ha ez lehetséges egy hálózaton két WIFI???
2019. febr. 9. 21:07
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Lehetséges egy hálózaton két wifi -t sugárzó router -t használni minden további nélkül. Sőt, sokkal többet is.

Jelerősítésnek nem ezt hívják, az kábel nélküli megoldás. Persze lehet hozzá router -t is használni. Pl a tp-link, amit említettél, WDS képes, ami erre pont jó is lenne.

Ha a routerek egymás fölött vannak elhelyezve (az egyik a házban, a másik a padláson), akkor a hatókörük közt maximum a teljesítmény és az árnyékolás miatt lesz különbség. Ha vastagok a falak, akkor talán van értelme egy routert elhelyezni a padláson.

2019. febr. 9. 22:29
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm irásod! nem ugy csináltam hanem a canyon routert rákötöttem a gépre és nem tudtam bekonfigurálni mert csak azt irta ki,hogy nincs net! Először is a két wifit össze kell kötni Lan kábellel az elsőbe van a számitógép tp link 2-dik konnektorába canyon routert a canyonba pedig Wan konnektorba igaz? Köszönöm!
2019. febr. 10. 14:33
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Korábban már írtam, hogy bekábelezed úgy, ahogy később használni szeretnéd. Majd reset, aztán konfiguráció...

A legáltalánosabb hogy a második/harmadik/sokadik router a WAN porton kapja az internetet. Viszont, ahogy már korábban is írtam, a konfigurációhoz a canyon -ra kell kábelezned a számítógépet/laptopot. Utánna visszakábelezheted a gépet, de a konfiguráció idejére muszáj (kivéve ha wifi -n csinálod). Erre használhatsz a szobában egy 1m -es kábelt is, csak utána ugyanúgy legyen majd a padláson is bekábelezve (tehát WAN portba dugott kábellel).

Amit szeretnél megcsinálni, úgy csinálnám, hogy:

TP-linkre rádugom a canyon -t (a tp-link -en mindegy melyik kék, tehát LAN port) a canyon -on a WAN portba dugva a lan kábelt. Áramot a canyon -nak. Canyon router reset. Canyon router -re rákábelezni egy gépet/laptopot. Canyon bekonfigurál. Canyon lecsatlakoztat, padlásra cipel, bekábelez, kész.

2019. febr. 10. 18:44
 17/23 anonim ***** válasza:

Privátban kaptam:

"Hiába kötöm össze a két routert nem jön össze a két dolog csak a meglévőt tudom állítani a keresőbe hiába irom be a canyon ip cimét nem leli meg 192.168.0.1 ez a cím a tp link-é és az ő adatai jön ki"

_

Csak a canyon router -t kábellel kösd rá számítógépre. "Ipconfig /all" paranccsal nézd meg az IP címét és a hozzá tartozó MAC címet (phisical address). Jegyezd meg a MAC címét, ha nincs az eszközre írva.

Kösd vissza a TP-Link -re a Canyon -t (gondolom így volt, mielőtt csak a canyon -t kötötted számítógépre).

"Ipconfig /all" paranccsal nézd meg a canyon MAC címéhez tartozó IP címet.

Azt az IP címet írd be a böngésző címsorába, ne keresőbe!

...És látnod is kell a canyon konfigurációs felületét.

Ennyi.

2019. márc. 12. 00:25
 18/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,hogy még válaszolsz még nekem, de hiába írom be az ipconfig-ot egy villanás és elveszi a képernyőről!
2019. márc. 16. 15:35
 19/23 anonim ***** válasza:
Parancssort nyiss, abba írd a parancsot, ne a 'futtatás' -ba. Parancssorban vissza is görgethető a parancs kimenete, ha túl hosszú.
2019. márc. 16. 18:21
 20/23 A kérdező kommentje:
A canyon-t rákötöttem a gépre a lámpák akkor is csak villognak az ipconfig/all-t beirtam és nem tudtam meg semmit mert a tp link adatai jött ki ip cim,alhálózati maszk,alapértelmezett átjáró,ipv4-cim..de azért köszönöm a kommenteidet!!!
2019. márc. 17. 16:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!