Van egy erősítőm max hangerőn nagyon halkan szól szemmel láthatóan nincs kimenve rajta semmi mi lehet a megoldás?
Az ember esze megáll egy pillanatra, mik derülnek ki, ezt eddig valahogy elfelejtetted említeni. Lazán elintézted ennyivel:
"szemmel láthatóan nincs kimenve rajta semmi mi lehet a megoldás?"
Amiket leírtál, az is úgy butaság, ahogy van, normális szakmai fórumon ezért elhajtanának a francba. Tudod, hogyan működik az ilyesmi?
"Cseréltem az R805, R903 stb. ellenállásokat (pozíciószámok pontosan a rajz / panel alapján), kollégák, tud valaki segíteni?"
Egyébként is, szerintem zárlatos lett valami, azért égtek le ellenállások (feltételezem, hogy _____szemmel láthatóan____).
Szerintem te inkább foglalkozz azzal, hogy a "kiment" egy rohadt szó, tanulj meg normálisan magyarul, az erősítővel pedig fordulj egy szakemberhez!
A #11-es hozzászólás tartalmát kellett volna már a kérdésbe tenni, hogy a válaszolók ne pocsékolják találgatással az idejüket.
Ez most olyan volt, mint az egyszeri autószervizes telefon.
- Jónapot, holnap bevinném az autómat, megcsinálják?
- Jónapot. Mi a gond a kocsival.
- Hát az, hogy rossz. Különben nem telefonálnék.
- Jó, de mi a hibajelenség?
- Hát mi lenne, az, hogy nem megy. Mennyibe fog kerülni?
- Haver, neked rengetegbe, de tutira nem nálunk.
Egyrészt szakmailag butaságokat hordasz össze, másrészt ez már kimeríti mások felesleges szívatásának fogalmát. Ez egyáltalán nem így működik, ahogy te elképzeled.
Pont azért nem írtam tippet, mert ilyenkor túl sok variáció lepereg előttem, amit semmi értelme nem lenne részletezni. Ez nem kamu, csak szerviztapasztalatok.
Ott van eleve az a laikus tévhit, hogy a leégett ellenállást ki kell cserélni és kész. Ebben az a hülyeség, hogy egy ellenállás szinte soha nem ég le magától (önmagában víztől sem egyébként). Zárlatos lesz valami, azért ég le, tehát előbb a zárlat okát kell elhárítani.
Úgyhogy szakmai szemmel nézve kicsit nevetséges is a produkciód, de felháborító is, hogy mennyire nem adod meg a tiszteletet a lehetséges válaszolóknak, az információk pontos és korrekt átadásával.
"Azért kérdeztem így hogy mik okozhatnak mer ha minden egyes okot leírnak a hozzá értők akkor kizárásos alapon lehet megoldottam volna"
Van ezzel a hozzáállással néhány probléma.
Az egyik, hogy azt várod, hogy egy egy mondatos kérdésre egy hozzáértő írjon neked 10-20 oldalt az adott probléma lehetséges okairól. Már itt elvérzik a dolog, mert a válaszért kicsit jobban kell küzdeni, így erre nem sokan lesznek hajlandóak (amint a "mellékelt ábra" is mutatja).
A másik probléma az, hogy a hibakeresés és behatárolás a kellő információn kívül gondolkodást is igényel.
Azon kívül pedig szakmai tapasztalatot is. Ha a javítás úgy működne hogy ha ez a jelenség, akkor ez vagy az a baj, akkor nem lenne szükség szakira csak egy checklistre amin átfutsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!