Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » LG 4K-s tv-nél, hogy lehet...

LG 4K-s tv-nél, hogy lehet felskálázni és lejátszani az SD vagy HD adásokat UHD-ra?

Figyelt kérdés

Pendrive-ot rádugtam, rajta van sd avi film is és mkv hd film is, de hogy tudom 4k-ra felkskálázni és lejátszatni a tv-n? Hol, melyik menüben van ez?

Másik kérdésem is hasonló:

Tv adásokat, vagy műholdas csatikat, amik sd-k és hd-k, ezeket lehet UHD-ba felskálázva nézni a tv-n?

2018. okt. 10. 15:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne viccelj, ha nem lenne felskálázva, akkor csak egy kis ablakban látnád a képet a képernyő közepén.

De mivel a kis kép ki van terítve az egész felületre, az pont azt jelenti, hogy fel van skálázva.

2018. okt. 10. 15:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Tv automatikusan megteszi
2018. okt. 10. 16:00
 3/5 A kérdező kommentje:

Szerintem meg nincs felskálázva. Amiről ti írtok, az csak nagyítás. Kinagyítja a képet, de a felbontás marad ugyanaz.

Nem lehet felkonvertálva nézni, pl. egy 720p filmet 4-kban 3840x2160 felbontásban nézni?

2018. okt. 10. 20:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, én értem a problémád, szar a kép az UHD TV-n, mert te is bedőltél a marketingnek, nem kellett volna megvenni, ha nem tudod, hogy mire jó és mire nem.

Arra például nem jó, hogy moslék videóból csodát varázsolj.

Az adott képernyőre történő felnagyítás egyenlő az UHD felbontásra történő felskálázással. Többi a butaság, amit te elképzelsz.

2018. okt. 10. 21:12
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként, miután jól lefikáztam a TV-d, elárulhatom a megoldást is:

Ha alacsony felbontású műsort szeretnél nézni rajta, akkor menj tőle jó messzire, így összemosódik a homály és megfogsz lepődni, hogy milyen szép lesz a kép.

Igaz, ezért viszont nem kellett volna UHD-t venni, hiszen annak pont közelről jönne ki az előnye, de csak minőségi anyaggal táplálva.

Esetleg játszatsz még a menüben a képélességgel, vagyis vedd le homályosabbra, hogy nem lásd az alacsony felbontás hibáit / éleit.

2018. okt. 10. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!