Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Amennyiben a tv-t fali konzolr...

Amennyiben a tv-t fali konzolra helyezem, hova lehetne rakni a set top box-ot?

Figyelt kérdés
Jó lenne valami ízlésesen elhelyezni, ehhez kérek ötleteket.

2018. okt. 10. 12:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálam úgy lesz, hogy a TV alá lesz erősítve oly módon, hogy a TV alján a talp rögzítésére szolgáló csavarok fognak egy kis házi készítésű konzolt/polcocskát tartani.
2018. okt. 10. 12:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem legjobb elrejteni a TV mögé, egy olcsó infra extenderrel, aminek a "szemét" kell csak feltapasztani alulra, vagy ahol megfelel.

Meg azt talán nem kell mondani, ha olyan szolgáltató, ahol box helyet kártyás egység is használható, akkor az adja magát.

2018. okt. 10. 12:38
 3/8 A kérdező kommentje:
Az utolsó mondatot nem teljesen értem.Kifejtenéd?Köszi
2018. okt. 10. 12:44
 4/8 anonim ***** válasza:

Én jövő nyáron tervezem felújítani a nappalit, a hálószobát, meg a másik szobát ami majd gyerekszoba lesz.

Én pont idén nyáron kezdtem el bútorokat tervezni, hogy legyen idő végig agyalni mi merre, hogyan legyen, pénzt összeszedni rá, illetve megtervezni és leszabatni a lapokat, mert apránként fogom megcsinálni amikor lesz erre időm.

Én pont ezen agyaltam amit te is kérdezel, és én alapból arra jutottam a párommal hogy az a fal rész ahol a Tv lesz csinálok egy beépített polcot alulra 3 vagy 4 fiókos komód szekrényt illetve még egy polcot. Eredetileg az lenne a TV állvány csak akkor a polc részét magasabbra kéne tenni, és a kanapén ha fekve TV-znénk igen kényelmetlen lenne, mert a TV-t kb 180cm magasra szeretném tenni. Ezért találtam ki azt hogy a falat mögötte nem festem le hanem leburkolom lambériával, vagy vékony farost lemezzel ami illik majd a bútor színéhez és mintájához. De mivel ez nem tartaná meg az egész konzolt ami egészen biztos, így azt fogom tenni hogy a tartókonzolt ami már megvan arra csináltatok egy lakatos ismerősömmel egy toldást hogy közvetlen a falba legyen rögzítve, és furatok álljanak ki amire ráburkolok, kifúrom a furatok helyét és arra kerülne rá a TV tartó konzol. Persze arra is gondoltam hogy a vezetékek végett baromi rondán nézne ki, lehetne venni ehhez takaró csövet de az szerintem szintén csúnya lenne. Így arra gondoltam hogy a fal és a burkolt lap között lenne kb 1-2 cm méter hézag ami mögött a vezetékeket vezetném el, illetve a 230-as konnektorokat is olyan helyre szerelem fel hogy látszani ne látszódjon, de hozzá lehessen férni. Mivel van set top boxunk, PS3 konzolunk, illetve a barátnőm nagyon szeretne egy Xbox One konzolt is.

Épp ezért gondoltam arra hogy a TV mellé ahová könyvespolcot terveztem kialakítok kis pakkokat amiket méret szerint fogok tervezni hogy legyen helye a boxnak, a játék konzoloknak, illetve mivel külső HDD-ről szoktunk filmet nézni ezért annak is legyen valami hely.

Persze hogy ne nézzen ki baromi hülyén úgy lesz megoldva hogy ajtót teszek oda, és az csukható legyen. Egyedül a Set top box marad nyitott polc részen, arra is gondoltam hogy azt kivételesen a TV alá fogom rögzíteni méghozzá úgy hogy a box gumi bakjai alá rögzítek fel vékony de erős fém lécet ami képes lenne megtartani, és persze úgy hogy ne lehessen lelökni sem. Azt is úgy tervezem hogy ha a szolgáltató másik boxot hozna ez helyett mert például meghibásodna valamiért már volt erre példa több alkalommal is hogy más méretben kaptunk, hol nagyobbat, hol egy egész picikét, hogy a tartókat egy sínre fogom rögzíteni és állíthatóvá teszem, a sínt pedig azokon a részeken letakarom kis műanyag fedelekkel amire megpróbálok szerezni bútorfóliát ami azonos lesz a háttér burkolat mintázatával és színével.

De ha mégis a lambéria mellett döntünk, akkor maradék anyagokból csinálok oda egy mini polcot ami a boxnak pont elég meg esetleg a távirányítóknak.

Persze ez még bőven tervezés alatt áll, az sem biztos hogy a falra fogom rögzíteni a TV-t.

2018. okt. 10. 13:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Több szolgáltatónál box helyett a TV-be is lehet tenni a kártyát, hadd ne soroljam, miután egyszerűbb lenne neked elárulni a szolgáltatót.
2018. okt. 10. 13:13
 6/8 anonim ***** válasza:
1-es vagyok: a TV-be helyezhető szolgáltatói kódkártya az oké, akkor azzal nincs gond, de egy van egy androidos "tévéokosító"-m is a TV alatt, meg egy hagyományos műholdvevő is. Ezek miatt mindenképpen kell egy tárolási megoldás, és mivel arra a falra polcot nem szeretnék, így találtam ki a TV alá a kis polcocskát.
2018. okt. 10. 13:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Ez egy műholdas Digi, a tv pedig egy egyszerű Philips, nem hiszem, hogy hanyagolni lehetne a beltéri egységet.
2018. okt. 10. 18:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Itt a dokumentumok között szerepel ugyan a Smart Cam:

[link]

De ahhoz olyan TV kellene, ami kártyafogadóval, SAT-bemenettel (F-csatlakozós), DVB-S támogatással rendelkezik.

2018. okt. 10. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!