TV-knél ez hogyan is van? Valaki elmagyarázná?
Apám azt mondta 1981-ben, nem vesz színes tévét, mert alig van jó színes műsor...
Valahol el kell kezdeni a dolgot. Senki nem fog tartalmat/műsort/filmet 4k felbontással kuadni, ha nincs senkinek olyan eszköze, amin neg us
ez a nincs 4k tv adás sen igaz, nálunk nincs, de több országban meg igen
lassan itt is lesz
" Lehet én vagyok a hülye, de nem értem ezt, hogy miért nincsenek enynire összhangban a megjelenítők a hozzájuk készült tartalmakkal?"
Egyszerű: külön cég.
"Ha tegyük fel kijön pár év múlva a PS5 és új Xbox és feltételezzük, hogy azok már natív 4K-t fogják tudni, akkora már tutira kiadják a 8K TV-ket"
Volt idő, amikor volt tv, de ilyen konzolok még nem.
"Most talán a Full HD még a legelterjedtebb, de a 4K tévék is egyre népszerűbbek."
A piac nagy, a gyártó nem tudja hogy neked mi jár a fejedben.
Kirukkol valamivel, esetleg több változattal és arra megy el ami jobban fogy. Ez a visszacsatolás.
" de a 4K tévék is egyre népszerűbbek. "
Ja, és ezt a gyártók is látják és nyomulnak. A paraszt otthon meg azt látja hogy mindenhol ezt lehet kapni, nem lehet olyan sz@r, vesz egyet. Egymást erősítik a hatások.
És nem feltétlen a divat diktálja a piacot.
Ha egy gyártó már gazdaságosan tudja sorozatban tolni kifelé a 4K-t, nincs értelme fenntartania a fullHD gyártást, aminek csökkenő a piaca, plusz akinek a fullHD jó, annak a 4K biztosan.
Azért a magyar piac nem mintaértékű, hogy nálunk még viszonylag kevés a hivatalosan elérhető 4K tartalom, az egy világgyártónál nem mérvadó.
És tényleg előbb kell a hardvert biztosítani, hogy legyen piaca a lejátszható médiának is.
A 8K még sokáig értelmetlen luxuscikk marad az átlagos vevőnek. De ipari és marketing célú felhasználásokra már ma megvan a piaca.
Persze, hogy 20" monitorban értelmetlen, megkockáztatom, hogy két méteres otthoni luxus tévében is.
Lehet, hogy home cinema vonalon egy-két év és ugyanúgy eltűnik, mint ahogy kifutnak az ívelt tévék is.
Az új, üzletileg jól működő iránynak jelenleg a magasabb képfrissítési ráta és az egyre jobb AI alapú feljavítás és a HDR fejlesztés tűnik.
Ez nem zárja ki, hogy parasztvakítás céljából meg fognak telni a boltok a 8K tévékkel, de én nem tartom valószínűnek.
Nem értek hozzá, őszintén szólva lövésem sincs az új elektronikai cuccokról, de pl. a 3D TV-k forgalmazása is kudarcba fulladt, a lent részletezett okok miatt:
Nekem még sikerült pár éve behúzni egy LG 3D-t, ami már smart is.
Nem bántam meg, bár valóban nem mindennapi kihasználtságú a 3D funkció.
Én azért sajnálom a kihalását. Viszont tény, hogy akár az aktív, akár a passzív 3D megoldásokat nézzük, fejlesztési zsákutcának bizonyultak, sajnos az elért szintnél nincs tovább.
Valami forradalmian új technika előbb-utóbb újra fogja éleszteni a 3D megjelenítés piacát, VR-ben továbbra is fontos, ki tudja, mi jön még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!