TV-knél ez hogyan is van? Valaki elmagyarázná?

Figyelt kérdés
Én azt látom, hogy az egyre nagyobb felbontású tévék terjednek el folyamatosan. Most talán a Full HD még a legelterjedtebb, de a 4K tévék is egyre népszerűbbek. Viszont pont ez amit nem értek, hogy mik azok a hardverek, adások amiket egy 4K TV-n nézni lehet, mert úgy tudom nem sok ilyen van még. A PS4 Pro és az Xbox One X konzolok is csak felskálázva tudják a 4K felbontást, nem natívan, TV adásokban meg úgy tudom, hogy nem szolgáltatnak még 4K-t, ott a 720p és a 1080p a max sugárzás. De hát akkor minek a 4K felbontású kijelző, ha az adások még nem értek el arra szintre? Ráadásul azt hiszem, mire kijönnének azok a konzolok, TV adások, amik már natívan tudják majd a 4K-t, akkora már a 8K megjelenítők fognak kijönni. Lehet én vagyok a hülye, de nem értem ezt, hogy miért nincsenek enynire összhangban a megjelenítők a hozzájuk készült tartalmakkal? Másnak ez nem tűnt még fel? Ha tegyük fel kijön pár év múlva a PS5 és új Xbox és feltételezzük, hogy azok már natív 4K-t fogják tudni, akkora már tutira kiadják a 8K TV-ket és azokra megint nem lesz olyan tartalom ami kihasználná a tudásukat, ráadásul a kisebb felbontású tartalmaknak szarabb képe lesz rajtuk, de akkor mi ebben a jó és kinek?

2018. okt. 9. 02:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Bocsi de az LG nek már van 8K tévéje. Amúgy igazad van. A mostani tv adások HD minőségnél tartanak. Még évek kellenek ahhoz hogy 4 K legyen. Szerintem ez csak lehúzás. Ok hogy gyönyörű a kép azon a pár filmen ami elkészült 4 k ban de egyenlőre még nem tartunk ott hogy minden háztartásban 4 k legyen.
2018. okt. 9. 05:15
 2/9 anonim ***** válasza:

Apám azt mondta 1981-ben, nem vesz színes tévét, mert alig van jó színes műsor...

Valahol el kell kezdeni a dolgot. Senki nem fog tartalmat/műsort/filmet 4k felbontással kuadni, ha nincs senkinek olyan eszköze, amin neg us

2018. okt. 9. 05:55
 3/9 anonim ***** válasza:
*meg is nézheti.
2018. okt. 9. 05:56
 4/9 anonim ***** válasza:
A 4K már a hétköznapok része most is. Youtube, egyéb internetes videó források például. A kis 20 ezres akciókamerám is rögzít 4K-ban. Nincs tévéadás? Majd lesz az is.
2018. okt. 9. 06:38
 5/9 anonim ***** válasza:

ez a nincs 4k tv adás sen igaz, nálunk nincs, de több országban meg igen

lassan itt is lesz

2018. okt. 9. 07:23
 6/9 anonim ***** válasza:

" Lehet én vagyok a hülye, de nem értem ezt, hogy miért nincsenek enynire összhangban a megjelenítők a hozzájuk készült tartalmakkal?"

Egyszerű: külön cég.

"Ha tegyük fel kijön pár év múlva a PS5 és új Xbox és feltételezzük, hogy azok már natív 4K-t fogják tudni, akkora már tutira kiadják a 8K TV-ket"

Volt idő, amikor volt tv, de ilyen konzolok még nem.

"Most talán a Full HD még a legelterjedtebb, de a 4K tévék is egyre népszerűbbek."

A piac nagy, a gyártó nem tudja hogy neked mi jár a fejedben.

Kirukkol valamivel, esetleg több változattal és arra megy el ami jobban fogy. Ez a visszacsatolás.

" de a 4K tévék is egyre népszerűbbek. "

Ja, és ezt a gyártók is látják és nyomulnak. A paraszt otthon meg azt látja hogy mindenhol ezt lehet kapni, nem lehet olyan sz@r, vesz egyet. Egymást erősítik a hatások.

És nem feltétlen a divat diktálja a piacot.

2018. okt. 9. 07:50
 7/9 Wadmalac ***** válasza:

Ha egy gyártó már gazdaságosan tudja sorozatban tolni kifelé a 4K-t, nincs értelme fenntartania a fullHD gyártást, aminek csökkenő a piaca, plusz akinek a fullHD jó, annak a 4K biztosan.

Azért a magyar piac nem mintaértékű, hogy nálunk még viszonylag kevés a hivatalosan elérhető 4K tartalom, az egy világgyártónál nem mérvadó.

És tényleg előbb kell a hardvert biztosítani, hogy legyen piaca a lejátszható médiának is.

A 8K még sokáig értelmetlen luxuscikk marad az átlagos vevőnek. De ipari és marketing célú felhasználásokra már ma megvan a piaca.

Persze, hogy 20" monitorban értelmetlen, megkockáztatom, hogy két méteres otthoni luxus tévében is.

Lehet, hogy home cinema vonalon egy-két év és ugyanúgy eltűnik, mint ahogy kifutnak az ívelt tévék is.

Az új, üzletileg jól működő iránynak jelenleg a magasabb képfrissítési ráta és az egyre jobb AI alapú feljavítás és a HDR fejlesztés tűnik.

Ez nem zárja ki, hogy parasztvakítás céljából meg fognak telni a boltok a 8K tévékkel, de én nem tartom valószínűnek.

2018. okt. 9. 08:26
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem értek hozzá, őszintén szólva lövésem sincs az új elektronikai cuccokról, de pl. a 3D TV-k forgalmazása is kudarcba fulladt, a lent részletezett okok miatt:

[link]

2018. okt. 9. 19:38
 9/9 Wadmalac ***** válasza:

Nekem még sikerült pár éve behúzni egy LG 3D-t, ami már smart is.

Nem bántam meg, bár valóban nem mindennapi kihasználtságú a 3D funkció.

Én azért sajnálom a kihalását. Viszont tény, hogy akár az aktív, akár a passzív 3D megoldásokat nézzük, fejlesztési zsákutcának bizonyultak, sajnos az elért szintnél nincs tovább.

Valami forradalmian új technika előbb-utóbb újra fogja éleszteni a 3D megjelenítés piacát, VR-ben továbbra is fontos, ki tudja, mi jön még.

2018. okt. 10. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!