Samsung Smart TV-n miért nincs jel?
Csak AV-val tudom csatlakoztatni a set-boxhoz a tv-t. HDMI kilőve, mert nincs a box-on HDMI bemenet, a SCART is kilőve, mert az a TV-n nincs.
Szóval vettem egy SCART-AV adaptert. A SCART-ot bedugtam a box-ba, a másik végén meg van három színes kábel: egy fehér, egy piros meg egy sárga.
A TV-hez kaptam egy kis kábelt(van egy sárga vége az csatlakozik a TV-hez és abból ágazik 3 kisebb csatlakozó: egy piros, egy sárga, meg egy fehér.)
Ezeket összedugtam, persze az azonos színűt az azonossal. Minden tök jól összeilleszkedik, a TV beállításainl a forrásoknál kiválasztottam az AV-t, azt írja, hogy NINCS JEL. Ellenőrizze a kábel csatlakozásait és a forráseszköz beállításait.
Mi lehet a baj?
SCART-RCA adapter van többféle:
- Kimenő
- Bemenő
- Kapcsolóval ellátott ki-be.
Miután a SCART kimenő és bemenő pontokat is tartalmaz, a kapcsolóval át tudod váltani. Egyik állásban jónak kellene lenni.
De mindez csak szükséghelyzetben lehet érdekes, képminőség úgyis moslék lesz, a HDMI-hez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!